Договорът за аренда – пред нотариусСтроителството в земеделски земи ще

...
Договорът за аренда – пред нотариусСтроителството в земеделски земи ще
Коментари Харесай

Ограничават строежи върху земеделски земи

Договорът за аренда – пред нотариус


Строителството в аграрни земи ще бъде неразрешено, в случай че не се промени предназначението им. Това планува план на Закон за поземлените връзки и опазването на земеделските земи, който е качен за публично разискване.

Забрана за строителство ще има върху пасища, мери и ливади, когато са включени в пласта на непрекъснато затревените. Промяната на предназначението ще се утвърждава от регионалната дирекция “Земеделие ” след осъществена инспекция на място, която да покаже дали земята се употребява като земеделска. От аграрното министерство,, което е вносител на измененията, изясняват, че по този начин страната ни ще извърши поетите задължения към Европейски Съюз за запазване на непрекъснато затревените площи.
Комисия, с представители на общинската администрация и на регионалната дирекция “Земеделие ” ще разпределя пасищата, мерите и ливадите от общинския и държавния фонд.

Улеснява се уедряването на масиви, като е планувана опция картата на възобновената благосъстоятелност и кадастралната карта и регистри да се трансформират за основаване на уедрени поземлени парцели със заповед на министъра на земеделието.

За да се спре порочната процедура несобственици да записват в общинските служби контракти за наем и аренда, той към този момент ще се подписва единствено от притежателя или от упълномощено от него лице или от такова, което има права върху парцела. Договорът наложително ще има нотариална легализация и ще се вписва в службата по вписванията по местонахождението на парцела.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР