Договорът с Газпром експорт е изгоден за България. Неизпълнението му

...
Договорът с Газпром експорт е изгоден за България. Неизпълнението му
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Договорът с „Газпром експорт” е изгоден за България

Договорът с „ Газпром износ ” е преференциален за България. Неизпълнението му ще докара до милиарди левове загуба за страната. Това заяви през днешния ден министърът на енергетиката Росен Христов. Според него тематиката с съветския газ се политизира.
Прочетете още
„ Няма забавяне от графика за стартирането в деяние на газовия интерколектор Гърция – България. Общините би трябвало да свършат много работа, обвързвана с даване на документи за узаконяване и довеждане докрай на местни пътища ", разясни той. И добави, че идната седмица на аудиенция в България са поканени министрите на енергетиката на Гърция и Румъния.

„ Според контракта, който в този момент имаме с „ Газпром ”, цената на газа, който бихме получили, е близка до тази, която получаваме от Азербайджан. За съпоставяне мога да ви кажа, че тези два танкера, които в този момент ще разтоварят септември месец, цената им е към 50% по-висока от тази на газа, който бихме получили в границите на настоящия контракт. Това са стотици милиони, които всички ще би трябвало да платят. Много се веселя,че в София има хора с финансови благоприятни условия и са подготвени да заплащат по-скъп газ. Ние имаме подобен, незабавно може да им го продадем. За всички онези общини, лечебни заведения, учебни заведения, компании, браншови организации, профсъюзи, които твърдо демонстрираха преди няколко години, че имат потребност от на ниска цена газ, ние ще работим да доставим оптимално на ниска цена ", сподели още Христов.

„ Това не значи, че не търсим други източници. Преговаряме с Турция, със Саудитска Арабия, непрекъснато търсим нови благоприятни условия и в случай че нещо се появи, ние естествено няма да отидем при „ Газпром ", сподели още министърът на енергетиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР