Договор за доставка на ремдесивир подписа Еврокомисията с американската фармацевтична

...
Договор за доставка на ремдесивир подписа Еврокомисията с американската фармацевтична
Коментари Харесай

Ремдесивир за 30 000 пациенти купува Европейската комисия

Договор за доставка на ремдесивир подписа Еврокомисията с американската фармацевтична компания Gilead. От началото на август на страните членки и Англия ще бъдат предоставени партиди от лекарството за угаждане на непосредствените потребности.
Veklury, каквото е комерсиалното название на ремдесивира, е първото лекарство, позволено на ниво Европейски Съюз за лекуване на COVID-19.
За пазаруване на препарата ще бъдат отпуснати 63 млн. евро от Инструмента за незабавна поддръжка. Така ще се обезпечи лекуване за близо 30 000 пациенти с тежки признаци на COVID-19.
“По-малко от месец след разрешаването на ремдесивир бе подписан контракт, който ще разреши лекарството да бъде доставяно за хиляди пациенти от началото на август ”, съобщи комисарят по опазването на здравето Стела Кириaкиду.
Разпределението на лека сред страните от Европейски Съюз ще се прави въз основа на специфичен коефициент и като се вземат поради рекомендациите на Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.
Сега Европейска комисия приготвя и процедура за възлагане на социална поръчка за спомагателни доставки на ремдесивир, която се чака да покрие потребностите от октомври нататък.
Въпреки че е получило позволение в Европейски Съюз, лекарството продължава да бъде следено, с цел да се подсигурява неговата сигурност.
Припомняме, че преди дни управляващите на Съединени американски щати изкупиха 90% от международните ресурси на ремдесивир. Това разгласи президентът Доналд Тръмп, откакто подписа указа, допускащ да се понижат цените на медикаментите в страната.
" Моята администрация обезпечи контрола върху 90% от международните ресурси на препарата " Ремдесивир ", който има превъзходно деяние ", сподели Тръмп в характерен жанр, откакто говореше същото и за хидроксихлорохина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР