Догодина по същото време“ е една от най-поставяните романтични комедии

...
Догодина по същото време“ е една от най-поставяните романтични комедии
Коментари Харесай

Ненчо Илчев влиза в мечтаната си роля на Джордж в постановката „Догодина по същото време“

„ Догодина по същото време “ е една от най-поставяните сантиментални комедии на двадесети век, и ще има своята премиера през днешния ден на сцената на Драматичен спектакъл Пловдив, в основните функции под режисурата на Ивайло Христов влизат актьорите Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев. За текста на пиесата създателят Бърнард Слейд получава премия Drama Desk Award за най-хубава нова пиеса и номинация за премия „ Тони “, а за филмовия сюжет по нея – номинация за „ Оскар “. В България заглавието е поставяно доста пъти, а настоящата тематика на сюжета за любовта слага актьорите на ръба сред комичното и трагичното. Самият Ненчо Илчев споделя, че е мечтаел да се превъплъти в тази роля през целия си актьорски път, и ето, че в този момент се среща с ролята и в влиза в облика на Джордж:

„ Тази пиеса постоянно ще е настояща, тъй като тук са събрани едни чисто човешки безредици. От доста дребен бленувам да я изиграя тази роля и съм доста благополучен, че това ми се случва тъкмо в този момент, с този екип, под режисурата на Ивайло Христов, който за мен сега е един от най-хубавите режисьори. Той ми е и преподавал в НАТФИЗ, беше ми помощник в класа на професор Стефан Данаилов. Още от дребен родителите ми ме водеха на спектакъл, такова мощно усещане ми е направила тази пиеса, в Смолян я гледах в едно читалище, аз съм от Момчиловци, 82-ра година някъде е било, още не съм разбирал тази тематика тогава, само че си припомням, че следих майка ми и татко ми по какъв начин реагираха на пиесата, и съм запомнил толкоз добре като облици от сцената – Анета Сотирова и Тодор Колев. После и в София няколко пъти ги гледах, и още до момента в който бяхме в НАТФИЗ със Стефания Колева, още веднъж с Ивайло Христов, направихме фрагмент по пиесата, и в годините с Ивайло Христов, когато се виждаме все си приказваме, че би трябвало да я създадем тази пиеса, само че не щеш ли пристигна този миг. Тази пиеса при нея до момента в който ти е доста смешно и внезапно те хваща за гърлото, непрестанно се движи по ръба, сигурно ще допре доста надълбоко всеки един човек, претърпял повече неща в живота си. “

А по какъв начин се построяват взаимоотношенията сред облиците на Дорис и Джордж в постановката, за какво тази пиеса е обичана на Ненчо Илчев и какви послания ще остави тя от сцената на Драматичен спектакъл Пловдив, какъв е най-големият урок, който артистът получава от професор Стефан Данаилов, чуйте в изявлението с артиста Ненчо Илчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР