Догодина матурата по български език и литература за седмокласниците остава

...
Догодина матурата по български език и литература за седмокласниците остава
Коментари Харесай

Догодина матурата по български език след 7 клас остава същата, успокояват от министерството

Догодина матурата по български език и литература за седмокласниците остава същата, са успокоили от министерството на образованието в отговор на рекомендация, изпратена от омбудсмана Мая Манолова, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

В началото на юни от просветителното министерство оповестиха, че трансформират наличието на изпита, като той към този момент ще включва освен наличието от наложителната подготовка в седми клас, а и това от шести и пети.

В институцията на публичния бранител са постъпили десетки тъжби от родители на бъдещи седмокласници и шестокласници, в които декларират позицията си против това желание. Родителите стачкуват, защото техните деца, набор 2005 година и набор 2006 година, са заварено състояние и се оказват неподготвени за новите промени.

Според родителите е резонно промени да се отнасят за бъдещите петокласници – набор 2007 година

В отговор до омбудсмана Мая Манолова министърът на образованието и науката Красимир Вълчев твърди, че " специалистите в МОН се съобразиха с публичните настройки и с ползите на учениците, по тази причина ще предложат в НВО по БЕЛ през образователната 2018/2019 година да бъде включено образователно наличие от съставен елемент литература единствено за 7 клас ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР