Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в

...
Доброволци раздават от днес хранителни продукти на бедни хора в
Коментари Харесай

В Смолян създадоха хранителна банка, доброволци раздават продуктите

Доброволци раздават от през днешния ден хранителни артикули на небогати хора в Смолянска община. Продуктите са от така наречен хранителна банка, която управлението на общината сътвори предходната седмица.
Раздават се квалифицираните 400 пакета с артикули, които бяха закупени с  лични средства на кмета, заместниците му и секретаря на общината. Доброволци, които имат коли, през днешния ден доставят пакетите на нуждаещите се хора от селата. Утре помощта ще бъде предоставена и на обществено слаби в града и кварталите.

„ Кризата с ковид слага всички ни на тестване и дружно като общественост ще я преодолеем по-лесно. В този миг с каквото можем дано да помогнем на най-нуждаещите се наши съграждани “, съобщи кметът Николай Мелемов.
Списъците са подадени от дирекция „ Социално подкрепяне “, от общината са предоставени маски, ръкавици, облекло и дезинфектанти на доброволците.
Акцията продължава - всеки, съгласно опциите си, може да подари пакетирани хранителни артикули. Те ще се одобряват в Центъра за информация и обслужване на гражданите  от чиновник на община Смолян, който ще записва и имената на донорите. Събраните артикули ще се разпределят на нуждаещите се небогати от града и общината.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 31 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР