Доброволци от формирование Железни врата“ в сливенското село Стара река

...
Доброволци от формирование Железни врата“ в сливенското село Стара река
Коментари Харесай

Доброволци помогнаха за ликвидирането на пожар край Стара река

Доброволци от формирование „ Железни врата “ в сливенското село Стара река оказаха основна помощ за ликвидирането на пожар, обхванал близо 10 000 кв. метра от землището на обитаемото място.

Пожарът е избухнал на 5 ноември в покрайнините на селото. Сигнал е бил подаден до кмета Николай Стефанов. „ Веднага се обадих на водача на нашия противопожарен автомобил Айдън Адемов и на доброволеца Стилиян Красимиров. Отидохме на място. Горяха стърнищата. Имаше гъст, зноен пушек. Обадих се на пожарната работа в Сливен за помощ “, съобщи Стефанов. Докато дойде екипът от града, тримата мъже от Стара река са почнали да гасят. Наложило се е за 10–15 минути да преустановят придвижването по основния път, с цел да лимитират огъня. „ С общи старания пожарникарите и ние успяхме да се оправим “, сподели още кметът. Благодарение на бързите и съответни дейности са избавени околните горски масиви, предотвратен е рискът за обитаемото място.

„ Железни врата “ – Стара река е основано преди осем години. По гледище на Община Сливен, през 2016 година формированието в мъчно наличния планински регион получи профилиран автомобил от Групово дело „ Пожарна сигурност “. Десетте доброволци /двама от тях са от с. Бяла/ са обезпечени със защитни дрехи и автомобил „ УАЗ “ с висока проходимост, заяви началникът на общинския отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ инж. Снежана Кънева.

В община Сливен има още едно формирование: „ Грамадите “ – Глушник и Трапоклово, което развива дейна активност в част от равнинния регион.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР