Доброволци на БЧК са на граничния пункт – „Силистра–Кълъраш“, като

...
Доброволци на БЧК са на граничния пункт – „Силистра–Кълъраш“, като
Коментари Харесай

БЧК помага на пристигащите бежанци на ГКПП „Силистра–Кълъраш“

Доброволци на БЧК са на граничния пункт – „Силистра–Кълъраш“, като обслужват пункт предлагащ на нуждаещи се украински жители подкрепителна закуска, вода и чай.

До момента в Силистра няма направени доста дарения, заяви шефът на Оценка за съвместимост на БЧК в Силистра Маргарита Касабова:

„От Граничен контролно-пропусквателен пункт имаме информация, че доста малко са искащите, да не кажем единици, които са попълнили молби за даване на статут на емигрант и над 90% са директно преминаващи . Хора с обезпечено настаняване, с обезпечени средства, с благоприятни условия. Няма бедстващи хора на границата на Силистра“.

Не повече от 35 индивида са поискалите да одобряват филантропичното подкрепяне на границата. С хранителни артикули са били подкрепени досега две фамилии.

Денонощен телефон е оголен в Областната администрация за търсещите информация и помощ. На номер 088 815 2265 отговоря оперативният дежурен в Областната администрация.

До 11 март акция за хранителни артикули и медикаменти оповестиха от Общината в крайдунавския град, по молба на кмета на побратимения на Силистра украински град Хмелницки.

От Общината оповестиха, че оферират и безвъзмездна психична помощ за идващите у нас украинци.


 Снимка: Незабравка Кирова
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР