Доброволни отряди от 26 гранични общини в България и Северна

...
Доброволни отряди от 26 гранични общини в България и Северна
Коментари Харесай

Проект за трансгранично сътрудничество със Северна Македония в борбата с горските пожари

Доброволни отряди от 26 гранични общини в България и Северна Македония ще бъдат подготвени и оборудвани за битка с горските пожари в границите на план по трансграничната стратегия „ Интеррег “.  

„ Трансгранично съдействие за битка с горските пожари “ е името на плана, който беше показан от двете партньорски организации - Сдружението на Югозападните общини и Центърът за развиване на Югоизточния район в Северна Македония. Той е ориентиран към съставяне на доброволни отряди в 26-те гранични общини и основаване на мрежа за реакция при пожари и други бедствени обстановки:

" Ще създадем една мрежа за съдействие сред противопожарните и доброволните формирования от двете страни на границата. Ще се опитаме да структурираме тези процеси и да ги създадем по-лесно осъществими ", сподели Любица Томова, изпълнителен шеф на Сдружението на Югозападните общини.

До края на годината ще започва теоретичната подготовка на доброволците, а по-късно и образованието им на терен от чиновниците на пожарните служби

По-голямата част от средствата по плана, близо 400 хиляди евро, ще бъдат употребявани за съоръжение на доброволните отряди за битка с горските пожари:

" Предвидили сме закупуване на помпи, прилежащите към тях шлангове, също по този начин моторни триони, цялостен комплект персонални защитни средства ", сподели още Томова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР