Доброволка от Великобритания в изпитанията на експерименталната ваксина срещу новия

...
Доброволка от Великобритания в изпитанията на експерименталната ваксина срещу новия
Коментари Харесай

Неврологичен симптом е причината да бъдат спрени изпитванията на оксфордската ваксина |

Доброволка от Англия в тестванията на пробната ваксина против новия ковид на " Астра Зенека " е получила признаци, съответстващи на рядко, само че съществено възпалително заболяване на гръбнака, заяви Ройтерс.

Това е провокирало решението на фармацевтичната компания да спре тестванията.

Жената се възвръща и евентуално доста скоро ще бъде изписана от болница, съобщи изпълнителният шеф на " Астра Зенека " Паскал Сорио на аудиозаседание с вложители.

Паскал Сорио удостовери също, че тестванията на пробната ваксина, основана взаимно с Оксфордския университет, са прекратени и през юли, тъй като различен участник е показал признаци на множествена склероза.

Последвалите проучвания обаче посочили, че това не е обвързвано с имунизацията.

Изпитанията на имунизацията на " Астра Зенека " могат да бъдат възобновени още идната седмица.  " Астра Зенека " заяви през вчерашния ден, че прекратява третата фаза на клиничните тествания на пробната ваксина във Англия, Бразилия, Съединени американски щати, РЮА и Япония, с цел да откри повода за влошеното здравословно положение на един от доброволците.

Препаратът AZD1222 SARS-CoV-2 е композиция от две моноклонални антитела. Той се счита за един от най-перспективните против новия ковид в света. Моноклоналните антитела имитират естествени антитела, създавани от организма за битка с инфекции. Те могат да се синтезират в лаборатория за лекуване на заболявания. Сред актуалните им приложения са в битката против някои типове рак
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР