Доброто настроение и позитивната нагласа са ключът към по-щастлив живот

...
Доброто настроение и позитивната нагласа са ключът към по-щастлив живот
Коментари Харесай

Психоложката Моника Балаян: Климаксът не е присъда

Доброто въодушевление и позитивната настройка са ключът към по-щастлив живот и към външната прелест, твърди Моника Балаян, психолог, минал образование при най-хубавите експерти в Русия, Германия, Холандия, Франция, Съединени американски щати. Тя преподава смехотерапия от години, създател е на стратегии за излекуване и рационализиране, има наблюдения върху своите курсисти и проблемите им. Специално за Списание 8 психоложката споделя антични практики и целебни извършения за подмладяване и здраве.

Моника, по време на твоите курсове по смехотерапия даваш антични практики за подмладяване и увеличаване на женската сила, би ли споделила някои от тях?
Едно от античните извършения е златистото дишане. Човек в отпуснато положение си показва по какъв начин вдишва златист въздух. Той минава през избрани точки, след което се издишва още веднъж в златисто. Точките са главата, гръбнакът, гърлото. Първоначално издишването се прави през гърлото, след което през болен орган или част от тялото, която основава проблеми.  Смята се, че по този начин се получава свръхзареждане на клетките с О2 и сила, което форсира оздравяването. Целта на останалите медитативни извършения е да изцерят заболели органи, да ги заредят с сила или да обновят клетките в тялото. Едно от най-важните извършения, които давам, е да се надсмееш над огромен проблем или нерешима обстановка. Първоначално не е по никакъв начин елементарно, дори може да ти е до плач. Най-лесно е, когато човек е в компания и се залива от смях. Това е моментът, в който би трябвало да се сети за казуса си. Смехът не стопира от раз, а има инерция няколко секунди до минута, преди човек да успее да се натъжи и да постави маската на рицаря на печалния облик. Именно тогава практикуващият на воля може да се присмее над казуса. Практиката демонстрира, че колкото по-нерешим е даден въпрос, толкоз по-смешно става. Инерцията увлича и човек се надсмива със сълзи. В края на упражнението смисъла им е намаляло и решението е въпрос на време.  
Едни от най-ефективните способи за лекуване на зрението са на доктор Уилям Бейтс. Очните мускули са отпуснати, а човек си показва полукръг в стаята и стартира да движи погледа си по него. Същото се повтаря, в случай че полуокръжността е на пода, може с взор да се свързват две точки от диагонал. Най-важното е в очите да няма никакво напъване.  
-„ Бяла тигрица, нефритен змей ” какво упражнение е?
-„ Бяла тигрица, нефритен змей ” е китайско упражнение. То възстановява хормоналния декор, облекчава протичането на климакса, възпалителни процеси на пикочно-половата система – пикочен мехур, цистити, уретрити, миома, простатит, аденома, ранички, полипи и така нататък Уникалността на тази техника е в това, че тя възстановява освен здравето, само че и младостта – от 5 до 15 години при редовно, вярно осъществяване. Препоръчвам го на всички дами. Докато го вършиме, стягате мускулите на влагалището и отпускате. След това към упражнението се включва и анусът – стягат се анусът и влагалището. След което се прибавя и дишане – прави се поемане, стягане, издишване, разпределяне и по този начин 50 пъти всеки ден. Когато стане по-лесно за правене, може да го вършиме и по 100 пъти дневно. Това упражнение засилва долната част на корема и половите функционалности.

-Климаксът присъда ли е?-Библейската Сара, благодарение на божественото божество е родила наследник, когато е на 90 години. В наше време също има удостоверение, че менопаузата не е присъда и не е наложително събитие. Знам, че за актуалния човек това звучи необичайно, само че отсъствието на менопауза при някои дами на земята е неоспорим факт. Вече се постанова мнението, че мъжкият климакс въобще не е наложителен и аз съм уверена, че ще пристигна времето, когато и дамата няма да е обречена на менопауза. Ако погледнем статистиката да вземем за пример в Съединени американски щати, в интервала сред 1997 и 1999 година 539 родилки са били на възраст над 50 години, 194 са трансферирали и 55-годишна възраст.
Световният връх принадлежи на 70-годишната индийка Омкари Панвар, която през 2008 година ражда близнаци от своя 77-годишен брачен партньор. В Индонезия имат вяра, че дамата доближава своето съвършенство в секса точно след прекъсване на менструацията. И когато пристигна този момент, той се отбелязва като огромен празник на фамилията.
Има още един любопитен факт: при индианските дами менопаузата отсъства. При тях менструацията се възприемала като знак на мъдростта им и те са се стремели да запазят тази мъдрост. И до ден сегашен някои дами от Изтока, които умеят да ръководят интимните мускули, не губят своята менструация до дълбока напреднала възраст.

-Това звучи красиво?-Много красиво. Ученият богослов Ибн Хаджар още през XV век твърди, че „ те нямат край, това може да продължава, до момента в който дамата е жива ”. А да бъдем живи, се учим цялостен живот, нали? Това не се преподава в учебно заведение. Всеки самичък се изправя пред провокациите на живота и взема решение – да се съобщи, или да продължи напред. Климаксът не прави изключение, той е единствено преход на ново, по-зряло равнище на развиване. В превод от гръцки климакс значи стълба, а от британски - кулминационна точка. И в тази кулминационна точка на своя живот човек, един път взел решение да живее, може да завърти биологичния часовник на назад. Желанието, което прераства в интензивно деяние, носи резултати. Търсете това, в което вярвате. Излезте оттатък границите на стандартите. Започнете да учите нещо ново. Позволете си още веднъж да се превърнете в възпитаник. Научете се да вземем за пример да карате сноуборд, да яздите кон, да рисувате, да играете тенис, да пеете, да танцувате... Изберете това, което ви доставя наслаждение. Не губете интерес към живота, яркостта на страстите, чувствата. Не се обръщайте обратно, гледайте напред. Какво още желаете да видите в този живот, да чуете, да изпитате, да почувствате. Какви са вашите стремежи, поради които си коства да се живее, да се поставят старания и да поддържате младостта в себе си. Вслушайте се в това, което ви е забавно, което ви радва, окрилява. И щом го намерите – действайте!

-Каква е тайната на младостта, Моника?-Ще отговоря с една алегория. Младо момче отишло при един влъхва и му задало въпроса: „ Всички споделят, че знаеш тайната на безконечната младост. Самият ти изглеждаш много млад за годините си. Кажи ми, апелирам те, каква е? “ Мъдрецът се усмихнал и дал отговор: „ Ако искаш да бъдеш постоянно млад, всяка заран се усмихвай на жена си, всеки ден плувай с наслада в реката, всеки ден яж храната си на драго сърце. И по този начин бъди благополучен всеки ден. “
Учени от Университета в Осака неотдавна направиха сензационното изобретение, че е допустимо да се приключи стареенето на клетките в човешкото тяло. Те са уверени, че е осъществимо, само че към този момент планът им има непряк резултат – понижава се имунитетът. Затова в университета изследват всички разновидности по какъв начин да влияят на организма, с цел да се избегне този проблем. И младостта да продължи оптимално дълго.
Нека си напомним, че великият акад. Бехтерев стигна до извода, че човешката персона е безсмъртна. От тази позиция няма нищо изненадващо, че разнообразни учени се пробват да потвърдят, че човек може да остане млад. Смятам, че е допустимо всеки да направи със себе си знамение, с цел да наподобява по-млад от своята биологична възраст. Убедена съм, че страстите и вътрешното положение на индивида в действителност играят голяма роля за това по какъв начин наподобява. Често споделяме, че някой наш прочут сияе със своя вътрешна светлина. Или че различен е почернял от личните си преживявания. За да се усеща човек млад, доста значимо е и накъде насочва вниманието си. Хората, които имат креативен проекти, хрумвания, цели, стремежи и желаят да ги осъществят, просто нямат време да мрънкат, да се самосъжаляват, да приказват дълго за предишното или да разискват проблемите. При тях бъдещето е безпределно забавно - и като нови страсти, и като нов и чужд опит. За разлика от болшинството, те не считат, че знаят всичко, че имат отговори на всички въпроси. Искат да опознаят живота и точно този интерес им оказва помощ да наподобяват млади. Човек има още една дарба, която му оказва помощ да се усеща и да наподобява млад. Това е умеенето да видиш прелестното в себе си, само че и в близост, в самия живот. Да умееш да се наслаждаваш на пеенето на птичките, на топлината на слънцето, на хубостта на природата.
-Какви са резултатите от оздравителната стратегия на смехотерапията?-Анкетните карти, които попълнят нашите курсисти, сочат, че се възстановява кръвното, равнищата на кръвната захар, има положителни резултати със стомашно-чревния тракт. Във Велико Търново човек с диабет след курса към този момент имаше естествени стойности на кръвната захар. За тези, които не имат вяра, ще кажа, че в Япония се организираха научни опити, които потвърдиха, че кръвната захар на диабетици, които гледат комедии, понижава. И назад - покачва се, в случай че гледат нещастия. А курсистът от Велико Търново сподели, че няма към този момент и подагра.
Мъж от Пловдив потърпевш преди години, като окото му било наранено от стружка. Години наред виждал мрачно леке, което в края на курса към този момент го нямаше. В Добрич имаме курсистка с Паркинсонова болест, при която също има усъвършенстване.  
На курса в Пловдив пристигна жена след химиотерапия с недоразвитост на мускулите, косопад, анемия... След седмия ден вдигаше свободно едната ръка, косопадът спря, стартира да се храни обикновено и сънят й се възвърне. Последното споделят всички курсисти. Известният в Съединени американски щати невролог Уилям Фрай потвърди, че смехът усъвършенства имунитета, понижава холестерола, ендорфинът се покачва и организмът се подмладява. Кръвообращението се усъвършенства, кожата се зарежда с О2, а бръчките понижават. Във Англия към този момент лекуват импотентността със смях. Стресът води до пресилване, когато човек се отпусне, всичко се оправя.  

-Как ти хрумна концепцията за тази оздравителна стратегия?- Древните целители не са имали нито актуалните механически средства, нито информацията, с която разполагаме през днешния ден. Но без значение от това методиките и техниките, които сме наследили от тези антични времена и в наши дни, остават ненадминати както по силата на своето влияние, по този начин и по своята успеваемост. Защото тези методики с техники задействат естествените механизми на нашият организъм да възвръща самичък себе си. Затова – вярвайте в себе си, не пропускайте своя късмет!

На 12.07.2021 година стартира курсът по Смехотерапия I равнище - Здраве
Провежда се от Моника Балаян!
Продължителност: 5 следващи дни по 3 часа, с начало от 18:30 часа
Цена на курса: 220 лева
Адрес на залата за осъществяване на курса: кв. Лозенец, ул. " Бисер " № 2, зала " Лозенец " Всички материали са включени в цената на курса. 
Банкова сметка за заплащане по банков път:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG65 FINV 9150 1016 7063 96
ВИП Консалтинг ЕООД
 
Моля, в основанието за заплащане посочвайте името на индивида, за който е заплащането. За издаване на фактура на юридически лица, апелирам изпратете данните на компанията.
 
ВНИМАНИЕ!
Местата са лимитирани! Задължително е авансово записване на посочения мобилен телефон. София - Централен офис, тел. 0898 23 83 38
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР