Добрият сън е от огромно значение за нашето здраве и

...
Добрият сън е от огромно значение за нашето здраве и
Коментари Харесай

Храни преди лягане за добър сън

Добрият сън е от голямо значение за нашето здраве и пълностоен живот. На всеки му се случва да не може да заспи елементарно, да страда от бодърствуване, което води до отмалялост, напрежение и липса на сила. Приемането на лекарства, въпреки и безобидни, не е най-хубавият съвет. Можем просто да включим в менюто си някои храни, които, съгласно експертите, оказват помощ за добър сън.
БАДЕМИ
 Какво ни споделят сънищата Какво ни споделят сънищата
Всеки човек сънува. Независимо дали си спомняте или не, сънищата се случват, когато мозъкът навлезе в положение на R.E.M - rapid eye mo...
Бадемите са отличен източник на доста хранителни субстанции. В 1 унция /28 грама/ печени бадеми се съдържат 18% от нужната дневна доза фосфор, 23% Витамин В2 и 20% магнезий. Магнезият оказва помощ за добър сън, изключително за тези, които страдат от бодърствуване. Освен това понижава равнищата на „ хормона на напрежението “ кортизол, а всички знаем, че стресът е главният зложелател на съня. Редовната консумация на бадеми понижава риска он някои хронични болести, като 2 типа диабет и сърдечни заболявания. Бадемите съдържат хормона мелатонин, който контролира вътрешния ни часовник и алармира на тялото да се подготви за сън.
ЧАЙ ОТ ЛАЙКА
Лайката съдържа витамини, минерали, антиоксиданти и флавоноиди. Чаят от лайка усъвършенства имунната система, понижава възприятието на безпокойствие и меланхолия, което води до пълностоен сън. Лайката съдържа още апинегин, антиоксидант, който се свързва с избрани рецептори в мозъка, което способства за понижаване на безсънието. При направено проучване на 34 възрастни се давали два пъти на ден 270 мг дестилат от лайка в продължение на 28 дни. В резултат на това междинната дълготрайност на съня им се нараснала с 30 минути в съпоставяне от преди да одобряват лайка.
КИВИ
Кивито е нискокалоричен и доста хранителен плод. Един плод съдържа единствено 42 калории, само че е богат на хранителни субстанции, измежду които 71% от дневната ни доза Витамин С и 30% Витамин К. Консумацията на киви подкрепя храносмилателната система, понижава възпаленията и холестерола. Това се дължи на високото наличие на фибри и каротоноид. Ако желаете да спите по-добре, яжте киви преди сън. Проучване измежду 24 възрастни сподели, че в случай че те изяждат по 2 кивита преди лягане в продължение на 4 седмици, заспиват 42% по-бързо в сравнение с преди. Освен това, спят непробудно и не се будят през нощта.
 Ето за какво това е най-полезната поза за сън Ето за какво това е най-полезната поза за сън
Сънят на страни е нездравословен за гръбначния дирек, и покачва вътреабдоминалното налягане в стомаха, сподели основният кардиолог на свободна пра...

РИБА
Особено потребни са сьомга, риба звук, пъстърва и скумрия. Рибата е богата на Витамин Д. Например 85 грама сьомга доставя на човек 71% от дневната доза Витамин Д. Рибите са богати на здравословните омега 3-мастни киселини, които понижават риска от сърдечни заболявания, и усъвършенстват равнището на серотонин.
ОРЕХИ
Орехите са богати на доста хранителни субстанции, съдържат над 19 типа витамини и минерали, измежду които магнезий, фосфор, манган, мед, както и на здравословните омега 3-мастни киселини и линолова киселина. Орехите са най-хубавия хранителен източник на мелатонин, който понижава безпокойството и успокоява.
 От какъв брой часа сън се нуждаете с напредването на възрастта От какъв брой часа сън се нуждаете с напредването на възрастта
С течение на годините приемането на прекрасен и здрав сън остава толкоз значимо, колкото постоянно е било. В последна сметка, сънят, храненето...
МЛЯКО
Сред най-популярните у нас предписания за добър сън е чаша топло мляко преди лягане. Млякото е богато на триптофан, една от главните аминокиселини в тялото ни, която би трябвало да се набира посредством храната, тъй като не се създава по натурален път. Триптофанът е се трансформира в мелатонин и серотонин в мозъка и отлично средство за добър сън.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР