Добрите новини са нещо като онзи топъл пролетен вятър, който

...
Добрите новини са нещо като онзи топъл пролетен вятър, който
Коментари Харесай

Шеф готвач дарява средствата от испанския Нобел на пострадалите в Ла Палма

Добрите вести са нещо като оня топъл пролетен вятър, който ни нашепва, че не би трябвало да се отчайваме, тъй като след естествените бедствия и световната пандемия животът въпреки всичко продължава.

В този дух фамозният испански началник готвач Хосе Андрес избра да подари средствата от испанския еквивалент на Нобеловата премия - филантропичното отличие " Принцесата на Астурия " в интерес на потърпевшите от изригването на вулкана на остров Ла Палма.

Андрес e прочут по света както с кулинарните си умения, по този начин и с добрините, които прави - той стои отпред на неправителствената огранизация " Световна централна кухня ". Той и екипът му осигуряват храна за хиляди хора по време на първата вълна на пандемията в Съединени американски щати. Реакцията им след изригването на вулкана Кумбре Виеха на канарския остров Ла Палма също не закъснява и те стартират работа на терен, с цел да оказват помощ на потърпевшите.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от José Andrés (@chefjoseandres)

За тези благородни жестове Хосе Андрес е отличен изцяло справедливо с премията " Принцесата на Астурия ". Паричната стойност се равнява на 50 хиляди евро, само че началник готвачът дава обещание да удвои тази сума и да я подари на потърпевшите от изригването на вулкана с вярата да помогне най-малко на част от хилядите поданици на Ла Палма, които са изгубили покрива над главата си.

 

When we founded @WCKitchen, I dreamed of a world where a hot plate of food would bring nourishment, hope, and empathy in hard times…Today, I am humbled we are recognized with this Award. It is not for me, but for everyone who makes the work possible. We’ll never stop cooking! https://t.co/YhSo2FxomQ
— José Andrés (@chefjoseandres) June 30, 2021
„ Ще бъдем до хората от Ла Палма, до момента в който имат потребност от нас “, споделя Хосе Андрес, който се надява допустимо най-скоро пострадалите да не помнят случилото се и да изградят още веднъж живота си.

Пред публицисти той показа, че му е писнало от " толкоз доста изявления " и " празни думи ", до момента в който по света към момента има милиони гладуващи, които имат потребност от действителна поддръжка, само че остават незабелязани.

Изправянето лице в лице с естествените бедствия по никакъв начин не е непознато на началник готвача, Андрес е помагал в Хаити след урагана " Матю ", раздавал е безвъзмездна храна на потърпевшите от ураганите " Харви " в Хюстън и " Мария " в Пуерто Рико. А ние сме сигурни, че сходни положителни каузи имат необятен отзив в света и мнозина ще последват съучастнически образеца му.
9 профила в Инстаграм, които следим за кулинарно ентусиазъм
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР