Добрите новини продължават. Вълната премина пиковите си стойности по отношение

...
Добрите новини продължават. Вълната премина пиковите си стойности по отношение
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Цялото Черноморие е в зелената зона! Сега е момента за почивка на море

" Добрите вести не престават. Вълната мина пиковите си стойности във връзка с заболеваемост. Както виждате, няма повишаване и в заетостта на болничните кревати. Очаква се и смъртността да падне още, макар, че и в този момент не е доста висока ". Тези положителни вести заяви в персоналния си фейсбук профил математикът проф. Николай Витанов, който прави ежедневен разбор на пандемията от COVID-19 у нас.

" Цялото Черноморие е в зелената зона. Заболеваемостта във Варна, Бургас и Добрич спада. Сега е момента за отмора на море за който има такива проекти ", прибавя Витанов.

" Кърджали излезе от Етап 1 на проекта на Министерство на здравеопазването и да иде на Етап 0. Търговище е на Етап 0. Още една област се е засилила натам. Мерките прегазиха вълницата. Резултатите са положителни. Виждате, че стартира последователното понижаване и унищожаване на ограниченията. Очаква се това да продължи. Справихме се. Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 36. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 45 дни ", безапелационен е математикът.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 248.34 на 100 000. Спада, както се и очакваше. Ясно е, че няма да стигне 400 на 100 000, така, че няма да има налагане на по-съществени ограничения. Даже може да почне развой на понижаване на обсега на настоящите ограничения, сочат данните на Николай Витанов.

В типичния живописен жанр той прави разбор на обстановката към 19.08.:

" Вълницата грохва. Мерките дават резултат. Трендът на напредък се пречупи. Това е добре. Хем сезона ще си изкараме, както ви писах от дълго време – умерено, тъй като лечебните заведения няма да се изпълнят, хем постковид затрудненията ще са много по-малко ", споделя Витанов.

" Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 140 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура ", прибавя математикът.

" Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.77. Под 1.00 е. Обхватът на болестта се свива Вълницата грохва... Постигнахме огромен триумф – минахме през вълната без в страната като цяло да се възпламени дифузното разпространяване. Това е ужасно добре, тай като ще ни даде положителни изходни позиции да посрещнем есенно-зимната вълна ", безапелационен е Николай Витанов.

Индексът на дифузното разпространяване в петък за страната е 0.44. Критичната стойност за запалване на дифузно разпространяване е 1.00, безапелационен е математикът.

" Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал ", безапелационен е Витанов и добавя с малко статистика: Текуща претовареност интензивни кревати: 49. Текуща претовареност неинтензивни кревати: 1017

" Прогнозата е, че няма да стигнем сериозните стойности до края на месеца. Не единствено, че няма да ги стигнем, ами се чака процентът да почне да понижава ", уверен е математикът. Витанов е безапелационен, че цялостен локдаун няма да има. Смъртността е едноцифрено число дневно.

" В момента се пречупва този финален тренд, обвързван с вълницата. Пазете се! Ако и да протича леко, въпреки всичко има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат ", безапелационен е Витанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР