Добрич. За последните 30 г. единствено нашите правителства не искаха

...
Добрич. За последните 30 г. единствено нашите правителства не искаха
Коментари Харесай

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС: Само ние изграждахме училища в последните 30 г.

Добрич. „ За последните 30 година само нашите държавни управления не желаеха да закриват, а да строят учебни заведения. В миналия мандат открихме нови съвременни здания, в това число в дребни обитаеми места “. Това сподели пред поданици на село Победа лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ - Добрич .

В образованието бяха вложени над 2 милиарда лева, а при възможен идващ мандат вложенията ще бъдат продължени. „ Желанието ни е децата да имат подобаващи условия за образование. Затова предвиждаме построяването на нови STEM кабинети за образование по математика, информатика и естествени науки, закупуване на модерна инсталация за професионалните гимназии, както и нови физкултурни салони за учебните заведения, в които няма такива “, изясни Сачева.

При предходния мандат беше изпълнен задължението за двойно нарастване на възнагражденията на педагогозите. Според Сачева е изцяло реалистично междинната учителска заплата да стане 2500 лева „ Трябва да подтикваме повече младежи с положителни просветителни резултати да бъдат учители. Променихме план-приема във висшите учебни заведения, като дадохме акцент на педагогическите специалности. Въведохме и спомагателни стипендии за бъдещите преподаватели. За първи път тази година имаме сериозен интерес “, съобщи лидерът на листата в Добрич и добави, че учителят е специалността, която основава всички останали специалности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР