Добрич. В Зала 2 на Художествена галерия – Добрич с

...
Добрич. В Зала 2 на Художествена галерия – Добрич с
Коментари Харесай

В Зала 2 на Художествена галерия – Добрич с вернисаж на 3 февруари ще бъде открита изложба „Графика с добавена стойност“ на Светослав Косев

Добрич. В Зала 2 на Художествена изложба – Добрич с вернисаж на 3 февруари ще бъде открита галерия „ Графика с добавена стойност “ на Светослав Косев. Вернисажът ще бъде от 16,00 до 18,00 часа, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . В изложбата в Добрич са включени произведения от два обособени плана, осъществени през 2021 година в София и Варна. „ Особеното в тази галерия е, че напущаме зоната на двуизмерното и прекосяваме в триизмерното пространство. Това ще разреши на публиката да получи усещане за един и същи обект в друга образна форма “, споделя създателят.

Цялостното влияние върху фена става допустимо с помощта на партньорството на Светослав Косев с двама сътрудници и другари – Атанас Марков и Симеон Желев. Преди няколко години тримата основават арт-групата „ Co-Interaction “, чиято активност е ориентирана към основаването на планове, които включват потреблението на типичен форми на изкуството и високо софтуерни средства.

Първият план е сбъднат в град София под наименованието „ Взаимодействие с мислена действителност “ и включва интерактивните съоръжения „ Интерактивно-генеративни обединения “, „ Взаимодействие с софтуерен организъм “, както и серия от 10 графични произведения, съпроводени от добавена действителност. Част от тези 10 произведения са включени в експозицията в Художествена изложба – Добрич.

През 2021 година се навършиха 700 години от гибелта на италианския стихотворец Данте Алегиери и годишнината беше маркирана с разнообразни културни събития в целия свят. Изложбата включва графики, въодушевени от безсмъртната творба на Данте „ Божествена Комедия “ – 16 литографии, отдадени на песни от „ Ад “, „ Чистилище “ и „ Рай “.

Светослав Косев е създател на графичната и концептуалната част от плановете, техническата и софтуерната част е дело на Атанас Марков, който е създател и на приложението за добавена действителност, а Симеон Желев създава калиграфията, която феновете ще могат да видят в творбите от цикъла „ Божествена комедия “. Всяка от творбите може да се види в две положения – действително, в двуизмерните графични отпечатъци, и виртуално, което може да се види посредством особено приложение през смарт телефон или таблет: http://www.co-interaction.com/co-interaction/app/.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР