Добрич. В рамките на проект Горите и земите на орела“

...
Добрич. В рамките на проект Горите и земите на орела“
Коментари Харесай

В рамките на проект „Горите и земите на орела“ ще бъдат създадени нови горски пояси в Добруджа

Добрич. В рамките на план „ Горите и земите на орела “ основават нови горски пояси в Добруджа. Това заяви Татяна Димитрова, специалист „ Връзки с обществеността “ в Североизточно държавно дружество (СИДП) - Шумен, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Проектът „ Мерки за запазване на дребния писклив орел и неговите местообитания в България “, който е към стратегия LIFE на Европейски Съюз, е ориентиран към запазване на този необичаен тип и запазване на биологичното многообразие на горите в България. Страни в плана са ИАГ, Българско дружество за защита на птиците, СИДП и ЮИДП. Периодът за осъществяване на плануваните действия е 5 години, те ще бъдат осъществени на територията на 20 предпазени зони по НАТУРА 2000, ситуирани в Югоизточна и Североизточна България.

На работна среща лесовъди от стопанствата в ДГС-Генерал Тошево, ДЛС-Балчик и ДГС-Добрич са показали на своите сътрудници новосъздадени по плана лесозащитни пояси, както и трансформации на иглолистна гора в широколистна. Новите пояси ще основат отлични местообитания за този тип, което е и задачата на плана „ Горите и земите на орела “, смятат експертите. Експерти от Изпълнителната организация по горите, Българското сдружение за отбрана на птиците, Министерството на околната среда и водите и Североизточното дружество са имали опция да посетят няколко обекта, където е осъществено залесяване с локални типове.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР