Добрич. Председател на Съвета на директорите на МБАЛ-Добрич“ АД вече

...
Добрич. Председател на Съвета на директорите на МБАЛ-Добрич“ АД вече
Коментари Харесай

Водещ гръден хирург в България оглави съвета на директорите на „МБАЛ-Добрич“ АД

Добрич. Председател на Съвета на шефовете на „ МБАЛ-Добрич “ АД към този момент е проф. доктор Радослав Радев, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич . Кандидатурата на доктор Радев е утвърдена на провело се изключително общо заседание на акционерите на здравното заведение предходната седмица, след извършен конкурс през месец април 2021 година, според писмо на Министерството на здравеопазването и в осъществяване на комерсиалния закон и устава на сдружението. Позицията на зам.-председател на Съвета на шефовете се заема от Лъчезар Карадимов, изпълнителен шеф на „ МБАЛ-Добрич “ АД е доктор Георги Желязков.

Проф. доктор Радослав Радев има забележителна кариера и е водещ гръден хирург в България. Неговият професионален път на доктор стартира в МБАЛ-Добрич през 1979 година. Роден е през 1953 година в гр. Бяла. Завършва Медицинския факултет в Медицински университет - София през 1979 година, придобива компетентност по хирургия през 1986 година и по гръдна хирургия през 2001 година Професионалният му път стартира в отделението по хирургия към „ МБАЛ-Добрич “ АД, където остава до 1981 година
Работи в Клиниката по гръдна хирургия в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна, а през 2004 година я оглавява. В интервала 2004-2011 година е началник на Катедрата по хирургически заболявания. В богатата си кариера заема длъжността на декан на Медицинския факултет към Медицинския университет - Варна. В момента проф. доктор Радослав Радев е консултант на ректора на Медицински университет - Варна по електронно и отдалечено образование и симулационна медицина.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР