Добрич. Младежка инициатива Чистя наред“ ще се проведе в Добрич

...
Добрич. Младежка инициатива Чистя наред“ ще се проведе в Добрич
Коментари Харесай

Младежка инициатива „Чистя наред“ ще се проведе в Добрич

Добрич. Младежка самодейност „ Чистя наред “ ще се организира в Добрич през днешния ден и на следващия ден (16 и 17 септември), съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Младежки център - Добрич провежда самодейността. Тя е по концепция на Мехмед Исмаил и е една от утвърдените начинания на младежи в интерес на общността в Добрич. Еко акцията цели да предизвика и провежда живущите в кварталите за непринудено присъединяване и подпомагане за по-чиста заобикаляща среда.

„ Всеки може да стане дипломат на положителната идея и да направи нещо потребно за природата и за себе си “, показват от екипа на Младежкия център. Еко акциите през днешния ден и на следващия ден са с начален час 17,00 в региона на квартал „ Балик “ и „ Изгрев “. Ще бъде почистено междублоковото пространство на блокове 46 и 55. Сборен пункт е бл. 46 в квартал „ Балик “. За почистващата акция са обезпечени всички нужни принадлежности и материали.

Младежката самодейност се реализира в границите на план „ Младежки център Добрич - Вашето през днешния ден “, стратегия „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година Паралелно с тази самодейност се организира друга сходна, наречена е „ Добрич refresh “. Инициативата включва 5 еко акции, уредник на събитието е Теодор Георгиев, който желае да трансформира своя град в по-добро място за живеене. Трета и четвърта еко акция са извършени край трети и четвърти блок в ЖК „ Иглика “. Следващата акция е планувана в края на месеца.

Чрез Facebook страницата на Младежкия център всеки заинтересуван може да получи повече информация и да се запише за присъединяване в самодейностите. Посланието е: „ Заедно за зелена Европа! “.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР