Добрич. Фермерският пазар този четвъртък ще бъде по-празничен по случай

...
Добрич. Фермерският пазар този четвъртък ще бъде по-празничен по случай
Коментари Харесай

Добрич: Фермерският пазар този четвъртък ще бъде по-празничен по случай Димитровден

Добрич. Фермерският пазар този четвъртък ще бъде по-празничен по случай Димитровден. Специално за огромния християнски и аграрни празник е планувана фолклорна стратегия с присъединяване на танцови обединения и инструментална фолклорна група от СУ „ Св. Климент Охридски “, а производителите ще предложат още по-интересен подбор на жителите и гостите на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община град Добрич .
Община Добрич възроди остаряла традиция, останала от минали времена и организира взаимно с Кооперация Хранкооп - София фермерски пазар всеки четвъртък от 10 до 15 часа пред часовниковата кула на АЕМО „ Стария Добрич “. И този четвъртък дребни локални производители на чиста храна ще предложат персонално от продукцията си, която се отличава със своите вкусови качества и се избира за здравословен метод на живот.
Този четвъртък ще бъде по-празничен от различен път, тъй като е Димитровден, или Разпуст, както го назовават тук-там в страната. Денят е празник за доста хора, носещи името на светеца. Вярва се, че на този ден завършва земеделската година и стопаните разпускат ратаите, наети за летния сезон. Смята се, че в случай че в нощта против деня месечината е цялостна, кошерите ще преливат от мед.
Сред празничните акценти на фермерския пазар ще бъдат печени орехи и тиква, ябълкови сладкиши, скара с биволски специалитети, фолклорна музика през целия ден. Двама нови производители се включват в пазара – с есенни ягоди и с бонбони от занаятчийски шоколад. Нови участници има и в арт зоната – бижута и аксесоари от вълна, украса за дома, както и меки текстилни играчки и кукли.
За всички участници и гости, надарени деца от СУ „ Св. Климент Охридски “ ще изпълнят фолклорни танци, които ще допринесат за приятната атмосфера на пазара. Две фолклорни танцови обединения с възпитаници от VII клас и от гимназиален стадий на учебното заведение ще зарадват присъстващите с фолклорни осъществявания от разграничи райони на страната. Към обединенията ще се включи и инструментална фолклорна група към Училището по изкуствата, която за следващ път ще очарова със своя гений и майсторство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР