Добрич. Деница Сачева ще направи лично дарение – копия на

...
Добрич. Деница Сачева ще направи лично дарение – копия на
Коментари Харесай

Деница Сачева ще направи лично дарение – копия на ценни архивни документи за живота и дейността на Петър Габе

Добрич. Деница Сачева ще направи персонално подаяние – копия на скъпи архивни документи за живота и активността на Петър Габе, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Добрич .

Втората част от самодейността на съветниците от ГЕРБ/СДС за възкресяване на паметта на видния жител на Добрич Петър Габе ще се състои на следващия ден, 17 юни, от 15.00 часа, в залата на библиотека " Дора Габе ".
Поканени са кметът на град Добрич Йордан Йорданов, музейни служащи и (разбира се) шефът на библиотеката Невяна Христова.
Иво Пенчев ще връчи на кмета и на представител на музея документите за основаването на барелефа на Петър Габе.
Госпожа Деница Сачева ще направи персонално подаяние – копия на скъпи архивни документи за живота и активността на Петър Габе – документ за постъпването му като опълченец в Руско-турската освободителна война 1877–1878 година, уверение за българско гражданство, телеграми за избора му за депутат, за касирането на избора, закъснялата депеша на добруджанци до Народното събрание, с която упорстват да защитят депутата Петър Габе и други Всички тези свидетелства се съхраняват в Централния държавен списък. Сачева им е направила копия, които ще подари на фонда на библиотеката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР