Добрич. Безжичен достъп до интернет за читателите е най-новата услуга,

...
Добрич. Безжичен достъп до интернет за читателите е най-новата услуга,
Коментари Харесай

Безжичен достъп до интернет за читателите е най-новата услуга, която предлага Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич

Добрич. Безжичен достъп до интернет за читателите е най-новата услуга, която предлага Регионална библиотека „ Дора Габе “ в Добрич. Това заяви Галя Маринова, гл. библиотекар в направление „ Библиотечно-библиографско и осведомително обслужване “ и специалист „ Връзки с обществеността “ в библиотеката, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Библиотеката дава безжичен достъп до интернет на база Wi-Fi технология във всички зони за свободен достъп на читателите. Внедряването е в осъществяване на план „ Регионална библиотека „ Дора Габе “ - център за достъп до познание и информация, за учене през целия живот, обществени връзки и просвета “, според контракт с Министерството на културата. „ Качественото и професионално библиотечно-библиографско и осведомително обслужване във всички браншове на библиотеката, привличането на нови публики, при актуалното равнище на развиване на технологиите и потреблението на все по-модерни механически средства, постановат обезпечаването на безжичен достъп до интернет въз основата на технологията Wi-Fi - в читалните, заемните, обучителния център и интерактивната зала, библиотечните сбирки, фоайета с обособени кътове за ползвателите “, уточни Галя Маринова.

Новата услуга разрешава едновременното потребление на обичайните и електронни осведомителни запаси. Достъпът поддържа ползвателите на библиотечни услуги в тяхната научна и изследователска активност, за учене и четене и за занимания в свободното им време. Целта е да обезпечи на потребителите комфортност във всяко кътче на библиотеката, съответно пространство и еластичност за възможни бъдещи промени, като да вземем за пример отделяне на тийн зони и други Новата услуга се дава гратис, като отсъства ограничаване на трафика – всички разноски по действието ѝ са за сметка на библиотеката. Изграждането на безжична мрежа в библиотеката уголемява осведомителното пространство и дава опция на читателите да употребяват персонални портативни компютри и мобилни устройства за достъп до осведомителни запаси, опция за прилагане на услугите, предоставяни от световната мрежа, възпитаници и студенти ще имат опция да развиват творчеството си, да учат и творят дружно в групи с идентични ползи в обособените зони. „ Прилагането на модерни технологии за свободен достъп до е-съдържание ще притегли нови консуматори и ще способства за разширение на осведомителното пространство “, добави Галя Маринова.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР