Добриана Рабаджиева: На този етап шанс да играя за България

...
Добриана Рабаджиева: На този етап шанс да играя за България
Коментари Харесай

Доби Рабаджиева: Женският национален отбор прави добро впечатление, малко подкрепа ще бъде полезна

 Добриана Рабаджиева: На този стадий късмет да играя за България към този момент няма Добриана Рабаджиева: На този стадий късмет да играя за България към този момент няма
" Възстановяването върви добре, от един месец играя волейбол. Започнах да блъскам топката. Първата част от възобновяване ми мина в Италия. Новият сезон ще бъда в Китай. Заминавам на 15 септември. За страдание, ще имам карантина от седем дни, която малко ме тормози, тъй като за един играч не е по никакъв начин елементарно да си затворен седем дни в една хотелска стая. Аз обаче устоях по 14-20 дни в предходните години, тъй че мисля, че ще се оправя ", показа тя.

Девойката на ЦСКА е впечатлена от изявите на националните тимове.

" Отборът ни е подмладен, направи доста положително усещания. Няколко от девойките се включиха ужасно. Вижда се, че тимът има потребност от доста работа. Чета, че всички са удовлетворени от работата на новия треньор за късото време, което има. Пожелавам им триумф и да се развиват. Малко повече позитивизъм и поддръжка ще бъде потребна. За да има хора в залите, би трябвало да има победи. Това е ясно на всеки. Докато се стигне до тези победи, би трябвало да изминем дълъг път. Има доста надарени и качествени девойки и момчета ", добави тя.

Волейболистката твърди, че връзките ѝ с Българската федерация по волейбол и президента Любомир Ганев са положителни.

" Не мога да кажа нищо отрицателно за федерацията. Провела съм доста диалози с Любо Ганев. Той се опита да ме върне, само че когато човек направи един избор, би трябвало да стои зад думите си. Не мисля, че моето връщане не би помогнало на девойките да побеждават. За мен няма късмет да играя за България. Заради контузията която получих, за мен е най-важно да се приготвям лятото, с цел да мога да устоявам през сезона ", добави тя.

Добриана Рабаджиева си спомни за най-паметните мигове от своята кариера.

" Настръхвам, връщат ми се мемоари, щом вляза в залата и чуя химна на България. Около 13 години бях в националния тим. Първите 15 минути от мачовете ми се желае да влезна в игра и да оказа помощ. Една от най-паметните години е когато с младежкия народен тим станахме 4-и в света. Моята фантазия бе да играя в Бразилия. Тя се сбъдна два пъти. Сбъднаха се и Италия, и Турция. Другата ми фантазия е треньор да ми бъде Бернардо Резенде. Той ме искаше, само че аз към този момент бях подписала. Надявам се това да е идната фантазия, която да сбъдна скоро ", надява се тя.

Бившата националка описа и за взаимоотношенията си със своя треньор - брат ѝ.

" Моят треньор е моят брат. Аз съм като боец. Ставам под избран час. Трябва да съм яла, имам подготовка, имам отмора. Вече имам и втора подготовка. В свободното време виждам да дремя и да почивам. Имаше в интервал, в който трябваше да кача три кг, само че аз мъчно качвам килограми. Брат ми ми сподели, че в случай че не кача три кг, стопира да ме тренира. От боязън брат ми да не ме остави взех три кг пясък от жилетките с пясък и ги сложих в бюстието си ", споделя тя.

Към момента Добриана Рабаджиева няма проекти за живота след края на спортната си кариера, въпреки да е мислила по тематиката.

" През последните две години започнах да се възнамерявам, изключително след болките в рамото. Нищо не измислих. Не мога да кажа, че желая да се отделя от спорта. Главата ми е ориентирана, че още мога да играя волейбол на високо равнище. Като всяка естествена жена, аз също желая да имам семейство и деца. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР