Добре, признавам, че това е поредният филм, който е най-страшният

...
Добре, признавам, че това е поредният филм, който е най-страшният
Коментари Харесай

Сандра Бълок във филма, за който всички говорят

Добре, признавам, че това е следващият филм, който е „ най-страшният филм, който в миналото ще гледате “.  Признавам също, че въобще не ми беше. Ако не беше Сандра Бълок, надали щях да му обърна и внимание (това е едно от последните заглавия в листа на Netflix), също по този начин в последните дни преди новата година нюзфийдът ми беше цялостен с мисли за „ Bird Box ”. Признавам и че в това мое ревю ще има и някои спойлери, тъй че – ако планирате киновечерта да премине пред купичка с пуканки и Сандра – да си знаете, че насмалко покачване на превръзката за очи, не може.

Кутията за птици е дословна. са прибрани от Малъри (главната героиня) в една кутия с дупки, с цел да дишат. Тя ги разнася в продължение на най-малко 5 години (времето, в което се развива действието), тъй като те имат чувствителност да усещат огромното зло. Разпищяват се, когато е в близост (сега е моментът да ревизирате в google какво е ехолокация). Него, огромното зло, не го виждаме, тъй като атакува земята така, че в случай че си отвориш очите и го видиш, се самоубиваш мигновено – може да е зелено дребосъче, а може и да е вятър.

Така че, главният въпрос пред клетия фен, в продължение на два часа, е дали в случай че е на мястото на героинята, ще си отвори очите, с цел да се свърши най-сетне! Аз персонално още в първите минути след нападението щях да ги отворя и в този момент въобще нямаше да пиша тези редове.



Малъри обаче е бременна с дете, което няма тип да желае, и даже обмисля да го даде за осиновяване сега, когато стартира офанзивата. Очевидно не взима това решение, тъй като хаосът настава, а тя се приютява в една къща с други хора (включително Джон Малкович ) и пред затъмнени прозорци се чуди какво да прави. Малката групичка е пъстра, има още една бременна пълна жена, която, не знам за какво, сценаристите са решили, че би трябвало да понесе въпроса " бременна ли е или просто си е такава ". Тя за неволя отваря очи и бебетата на Малъри стават две – момче и момиче, които от самото начало назовава - “boy ” и “girl ”. Пет години по-късно тя и двете деца, със завързани очи, са на лодка, която би трябвало да плава няколко дни през бурните води на дълбока река, с цел да доближи място, което е safe. Там я чакат положителни хора. Това е.



Оттук-насетне – защо е цялата тази олелия, която направи “Bird Box ” последният шлагер на 2018? Хм.

От една страна, този филм може би дължи триумфа си на играта на Сандра Бълок, която може да изиграе идеално от най-глупавите до най-задълбочените функции. Тя просто е индивидът, който безапелационно може да изкрещи на невръстните деца: “If you look, you will die ”!

Другата причина е, че тук, както и в (създателят е същият), става въпрос за актуалната болест на отчуждението в един супер обвързван свят. Самотни сме както в никакъв случай, изолирани сме, както в никакъв случай, а в това време не стопираме да „ споделяме “ виртуално. Малъри първоначално е интровертна персона, откъсната от хората, без контакт и интерес към тях  – в края на кино лентата е водач,  поел отговорността за други животи и осъзнал, че оцеляването се крие в  изминаването на пътя към другите.

За мен има също и концепция, обвързвана с природата на това да си родител – изобщо не знаеш с какво се захващаш, опипваш пътя от самото начало, съвсем постоянно на сляпо, стараейки се да доведеш децата на безвредно място, което може би е там, само че по-скоро не е.

Остават обаче и доста практични въпроси – с какво са се хранили 5 години, какво са правели с телата на отворилите очи, по какъв начин са достигнали и са се устроили в къщата на брега на реката, къде са кучетата и котките, какво са яли, злото действително гони ли хората или не...Но най-много - какъв брой точно е обидна бруталната провокация, че хората с психологични проблеми са неприятни, кръвожадни убийци...



 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР