Добре дошли в света на изкуството да не полудееш по

...
Добре дошли в света на изкуството да не полудееш по
Коментари Харесай

Как да се превърнеш в шедьовър по време на криза

„ Добре пристигнали в света на изкуството да не полудееш по време на изолираност. “ 

Така психотерапевтът  приветства на „ на борда “ на предизвикването във Facebook „ Усмивката на Мона Лиза “ няколко свои приятелки със сходни ползи. И не си мислете, че са от скучаещите девойки, които се чудят по какъв начин да уплътнят безкрайните часове на вкъщи. Напротив, всички те интензивно работят, грижат се за фамилиите си, а смехът и изкуството се трансформират в най-хубавата им терапия.



Божана Нешева-Минкова  – една модерна Мона Лиза

Идеята на Стаменова е участниците в групата да създадат благодарение на подръчни средства свое селфи, въодушевени от известна картина, която тя всекидневно разгласява. Като за начало – самата " "  на Леонардо да Винчи. Защото е може би най-известният женски облик в изкуството, а усмивката й крие доста секрети, сходно на всички нас. Следват „ Момичето с перлената обица “ на Вермеер, „ Викът “ на Мунк и " Офелия " на Джон Евърет Миле.

„ Хубаво е човек да поддържа висок духа си, да е занимателен и изобретателен и да намира някъде другаде, отвън четирите стени, източник на ентусиазъм “, споделя психотерапевтът. Според Детелина, съпреживявайки непознати страсти, някои радостни, други тъжни, ние излизаме от нашата съответна и по този метод разширяваме хоризонта на личните си усеща.



Божана Нешева-Минкова като Офелия

Конкретната концепция за арт терапия, която въодушеви и част от „ Момичетата от града “, е единствено един

образец по какъв начин можем да подтикнем творчеството си да работи в битката против скуката

плод на изолацията. И, повярвайте ни, тя може да се трансформира в опция на ритуала със утринното кафе в офиса. Само поглеждате селфито на колежката си, загадъчно усмихната, и потокът от положителни страсти ще нахлуе във вас. После може да се чуете и по телефона, с цел да се посмеете дружно на новите си функции.



Дея Йорданова въодушевена от " Викът " на Мунк

Поканете и вие свои другари, въз основата на сходни ползи, в сходна група, с цел да усетите мигновения резултат на арт лечението. Не забравяйте, че изкуството с безкрайната си изложба от облици ще ни помогне да намерим правилния път към себе си, както и ще ни подсети, че през вековете човечеството е претърпяло доста по-страшни тествания от нашите две (засега) седмици домашна изолираност.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР