Добре балансираната диета влияе благотворно върху целия ни организъм. От

...
Добре балансираната диета влияе благотворно върху целия ни организъм. От
Коментари Харесай

7 симптома за недостиг на витамини

Добре уравновесената диета въздейства благотворно върху целия ни организъм. От друга страна, неналичието на хранителни субстанции, витамини и минерали води до неприятни признаци. Ето 7 признака, които алармират за витаминен недостиг в нашия организъм.
1. Чуплива коса и нокти
Много са факторите, които предизвикват трошливост на ноктите и косата. Един от тях е липса на витамин В7 /биотин/, който оказва помощ на тялото да трансформира храната в сила. С максимален недостиг на биотин са бременните, върлите пушачи или алкохолици, както и хора, които дълго време пият антибиотици.  
жълтък, органични меса, риба, млечни артикули, ядки, семена, спанак, броколи, карфиол, сладки картофи, банани.
2. Напукване на ъгълчетата на устата
Напукани ъгълчета на устата или дребни ранички демонстрират дефицит на желязо или витамин В, изключително В1 и В2. Проучване измежду възрастни с сходен признак демонстрира, че те имат двойно по-ниско равнище на желязо.

месо, риба, бобови растения, ядки, семена и пълнозърнести храни.
зърнени храни, месо, яйца, млечни артикули, листни зеленчуци, ядки, семена, зеленчуци, съдържащи скорбяла.
3. Кървящи венци
Ако венците ви кървят и повода не е нова или по-груба четка за зъби, в диетата ви има дефицит на витамин С. Този витамин е от голямо значение за лечение на възпаления и за имунната система. Действа като антиоксидант и предотвратява клетъчни увреждания.
 Пиете доста витамини, застрашени сте от съществени проблеми със здравето Пиете доста витамини, застрашени сте от съществени проблеми със здравето
Моновитамините, които съдържат едно или две субстанции в обилни дози, могат да бъдат нездравословни. Ендокринологът от " CM-Clinic " Елена Жучк...
Консумирайте дневно най-малко 2 плода и 3-4 порции зеленчуци.
4. Отслабване на зрението
Ако не приемате задоволително количество витамин А, това може да докара до положение, известно като „ кокоша слепота “, неспособност да виждате в мрачно или при едва осветяване. Витамин А създава родопсин, пигмент, който се съдържа в ретината.

органични меса, млечни артикули, яйца, риба, листни зеленчуци, жълти и оранжеви зеленчуци.

 Витамините, които оказват помощ при косопад Витамините, които оказват помощ при косопад
Крacивaтa и здрaвa кoca e чacт oт тoвa дa ce чувcтвaмe привлeкaтeлни. Зa cъжaлeниe имa рeдицa фaктoри, кoитo мoгaт дa пoвлияят нeгaтивн...
5. Пърхот и себореен дермати т
Себорейният дерматит и пърхотът са част от група кожни болести, които въздействат на мастната секреция на тялото. И в двата случая има сърбене, раздразнение на кожата и отделяна на бели прашинки от косата. Пърхотът се лимитира единствено със скалпа, до момента в който при себореята дразненето е по цялото лице, мишниците, слабините. Тези положение приказват за бедна на хранителна субстанции диета и най-много дефицит на цинк, витамини В3, В2, В6.

пълнозърнести храни, органично месо, риба, яйца, млечни артикули, бобови храни, листни зеленчуци, ядки, семена, зеленчуци, богати на скорбяла. Богати на цинк храни са морски блага, месо, бобови храни, ядки.
6. Косопад
Косопадът демонстрира липса на желязо, цинк, линолова киселина, витамини В3 и В7.
 С тази здравословна бомба ще повишите имунитета си преди зимните месеци! С тази здравословна бомба ще повишите имунитета си преди зимните месеци!
Говори се с доста за това по какъв начин би трябвало да повишим имунитета си и аз персонално се старая да го върша по всевъзможни вероятни способи, които са наи...
месо, риба, яйца, бобови растения, листни зеленчуци, семена. Консумирайте още млечни артикули, ядки, ленено семе, чия.
7. Синдром на неспокойните крайници
Този синдром е прочут още като заболяването на Уилис Екбом и съставлява нервно положение, при което неумишлено движите краката си без причина. Жените страдат от този синдром два пъти повече в сравнение с мъжете. Желанието да движите краката си се усилва, в случай че легнете или преди да заспите. Различни са аргументите за неговата поява, най-много при бременност, наднормено тегло, задържане на непотребни течности, банкет на някои медикаменти, недостиг на желязо, фолиева киселина (витамин В9) и магнезий.

броколи, бобови храни, семена, ядки, аспержи, розмарин, босилек, банани, авокадо, рукола.
са листни зеленчуци, ядки, семена, риба, пълнозърнести храни, млечни артикули, авокадо.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР