Добрата инфраструктура и достъпността до обектите на културно-историческото ни наследство

...
Добрата инфраструктура и достъпността до обектите на културно-историческото ни наследство
Коментари Харесай

Ангелкова: Достъпността до обектите на културно-историческото ни наследство са задължителни за развитието на туризма

Добрата инфраструктура и достъпността до обектите на културно-историческото ни завещание са наложителни за развиването на туризма. Това сподели отрасловият министър Николина Ангелкова във връзка продължаващите  опити за опълчване на археологическите разкопки край село Покровник  и  изграждането  на автомагистрала „ Струма “. 

За ориста на разкритото досега при избавителните археологически  изследвания, най-тежката дума ще бъде на експертите, сподели министърът на туризма:

" Аз не съм способена по този въпрос и разгадавам в действителност на експертите, които най-добре могат да преценяват какво в този момент да се прави с тези находки които се откриват, по какъв начин да се консервират, по какъв начин да се показват. "  

Имаме стотици прекрасни  обекти, представящи античната история на България, която  към момента няма по какъв начин да покажем на туристите, тъй като няма път до тях, добави Ангелкова и беше безапелационна,  че Автомагистрала „ Струма “ е  изключително значима и за туризма:

" Това, което е извънредно значимо с цел да се развива туризма в целия район е, че би трябвало да имаме инфраструктура. Магистралата би трябвало да я има и считам че, точно тук не би трябвало да се покаже салдото и мъдростта на обществото, да се откри този баланс. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР