Добрата хигиена на ръцете е от решаващо значение за ограничаване

...
Добрата хигиена на ръцете е от решаващо значение за ограничаване
Коментари Харесай

Антибактериални кърпички или гел: Кое е по-ефективно?

Добрата хигиена на ръцете е от решаващо значение за ограничение на бактериите и вирусите. Това може да включва измиване на ръцете със сапун и вода, алкохолни дезинфектанти за ръце или мокри кърпички. Кое обаче е по-ефективно?
Ще стартираме с дезинфектантите за ръце. При тях най-важният аспект са дейните съставки. Те би трябвало да съдържат сред 60 и 95 % етанол или изопропанол, което им дава най-хубавата дарба за битка с микробите. Дезинфектантът за ръце е потребен, в случай че нямате достъп до мивка и сапун. Единственото изискване е да ги съхранявате на хладно и мрачно, с цел да не се изпарят дейните съставки. Тези артикули се предлагат да се употребяват след возене в градски превоз, извършване на покупки в магазин и сходни действия на публични места.
 Хигиена в пандемията - кои са най-опасните места вкъщи Хигиена в пандемията - кои са най-опасните места вкъщи
Рискът от преместване на вируси у дома при хора, които постоянно посещават публични места или пътуват с градския превоз е много висок,...

Подобно на геловете и спрейовете, при мокрите кърпички е наложително да употребявате такива с алкохол в тях. Те работят, като дестабилизират клетките на вируси и бактерии, като по този метод ги „ деактивират ”. Кърпичките са добър вид, в случай че имате някакви забележими замърсявания по ръцете. След като почистите усърдно мръсотията, може да нанесете гел или различен тип дезинфектант, което потвърждава, че вторите такива са много по-ефективни, що се отнася до битката с микробите.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР