Добивът на течни въглеводороди от норвежките нефтогазови находища през месец

...
Добивът на течни въглеводороди от норвежките нефтогазови находища през месец
Коментари Харесай

Норвегия е намалила добива на течни въглеводороди през месец май със 7 %


Добивът на течни въглеводороди от норвежките нефтогазови залежи през месец май по предварителни данни е понижен със 120 хиляди барела дневно, или със 7 % спрямо окончателните данни за април и е от порядъка на 1,599 млн. барела дневно, се споделя в отчет на Норвежкия петролен директорат (Norwegian Petroleum Directorate, NPD).

NPD показва, че данните са се оказали с 4,3 % под прогнозата на организацията (1,671 млн. барела).

Според данните от април добивът на въглеводороди в страната е бил на равнище от 1,719 млн.барела дневно.

Средният дневен размер на рандеман на нефт в Норвегия през месец май е бил 1,25 млн. барела дневно, което е с 5,4 % под прогнозата на NPD.

Според данните, добивът на газ в Норвегия през месец май е бил от порядъка на 318,4 млн. куб м дневно, което е с 2,2 % под прогнозата на NPD.

Норвегия е най-големият производител на петрол и газ в Европа, като съгласно информацията на Европейска комисия нефтогазовият бранш обезпечава към 22 % от Брутният вътрешен продукт на страната и 67 % от експорта. Делът на Норвегия на международния петролен пазар, съгласно Вербовъчна разработка е 2 %. Почти целият природен газ, добиван от Норвегия е предопределен за Европейски Съюз, като разделят на страната се пресмята на над 20 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР