Добавките на пенсионерите се дават за най-бедните пенсионери. Не се

...
Добавките на пенсионерите се дават за най-бедните пенсионери. Не се
Коментари Харесай

НА ЖИВО – Деница Сачева: Добавките на пенсионерите са проява на общо милосърдие

Добавките на пенсионерите се дават за най-бедните пенсионери. Не се дават за всички пенсионери. В случая става въпрос за демонстрация на общо състрадание. Това съобщи Деница Сачева в коридорите на Народното събрание в отговор на въпрос, заложен от по отношение на отпуснатите добавки за най-бедните пенсионери.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

Процедурата за омбудсман,

допускам, че би трябвало да се вземе решение на председателски съвет. Не считам да се кандидатирам за омбудсман. Винаги каквото и да върша, го върша за хората “, съобщи Деница Сачева в отговор на въпрос на дали ще бъде един от претендентите за омбудсман.

„ Предвижда се основаването на Комисии за психологично здраве.

Да оказват помощ за ресоциализацията на лица с психологични разстройства. Пълният текст за всички препоръчани промени се намира на уеб страницата на Народно събрание. Абсолютно всички ПГ работиха за смяна в законодателството в интерес на хората “, добави още Сачева.

Свикахме днешния брифинг,

с цел да дадем информация за Временната комисия за правата на психологично болните, чиято работа завърши през вчерашния ден с внасяне на законодателни промени, които бяха единомислещо признати от членовете на цялата комисия. Единствено сътрудниците от „ Възраждане “ се въздържаха да бъдат съвносители, само че показаха своята кардинална поддръжка за препоръчаните промени “. Това сподели на брифинг Деница Сачева от ГЕРБ.

„ От самото си основаване комисията неведнъж повдигна в общественото пространство въпросът за средствата, които се отделят за психиатрична помощ в България, както и проблемите на психологично болните пациенти и на медицинските експерти, които се грижат за тях “, добави Сачева.

SafeNews напомня, че с 12 гласа „ за “ и 6 „ въздържал се “ Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание утвърди предложение да има добавка от 100 лв. за Великден за хората с размер на пенсията под линията на беднотия.
Предложението е импортирано като смяна на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване с номер 49-454-01-39/ 02.04.2024 година от Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Атанасов. На първо четене комисията реши добавката да е 75 лв..
По данни на Националния застрахователен институт (НОИ), оповестени на съвещанието предходната седмица, пенсионерите в страната са към 2 040 000. Хората с пенсии под линията на беднотия от 526 лв. са 534 000 души. За добавките ще са нужни към 54 млн. лв..

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР