До Великден остава по-малко от месец. Ако искате да се

...
До Великден остава по-малко от месец. Ако искате да се
Коментари Харесай

6 грешки, които почти всеки допуска при направата на перфектния козунак

До Великден остава по-малко от месец. Ако желаете да се изправите пред най-големия си боязън, а точно приготвянето на козунак, тази публикация ще ви бъде извънредно потребна.
Знаем, че всяка простосмъртна стопанка е минала през най-малко няколко несполучливи опита при сътворяването на апетитен и набъбнал козунак, точещ се на конци.
Много е значимо да имате предварителна подготовка и да сте осведомени с всичките тънкости и специфики, които на пръв взор не са кой знае какъв брой основни, само че в следствие излиза наяве, че от тях зависи крайният резултат.
Ето и спецификите, които са с фундаментално значение при приготвянето на великденски козунаци:
Винаги избирайте качествени артикули
Когато става въпрос за тази великденска вкусотия, доста е значимо да не жалете продуктите. В един козунак би трябвало да има качествени съставки и по доста. Не купувайте продуктите, които са на промоция, а заложете на тези, в чиито усет и качество сте се убедили.

Пресейте брашното няколко пъти
В бързината постоянно пропущаме да пресеем брашното, а даже да го създадем, не повтаряме това деяние. Това обаче е една от главните неточности, с които стартираме приготвянето на козунаците. От основна значимост е брашното да бъде пресято няколко пъти и по опция през решето с най-малки дупчици. Това е следващата специфичност, с която да се съобразите.
Не прекалявайте с подправките
Мнозина домакини избират да заложат на познатите подправки, като: ванилия, ром, кардамон, шафран и други. Ако прекалите, рискувате да приглушите усета на самото тесто. Така се губи идентичността на великденския козунак и няма да сте задоволени от крайния резултат.
Тестото не трябва да е нито прекомерно меко, нито прекомерно гъсто
Тук е доста значимо да месите толкоз дълготрайно, колкото е нужно. Тестото не трябва да е прекомерно меко, тъй като това способства за неговото „ разливане ” и козунакът ще е прекомерно плосък. Не е целесъобразно обаче да бъде и прекомерно твърдо. Няма да се получи оня въздушен резултат, който задачите.

Предварително затоплете продуктите
Великденският козунак обича да му е топло и уютно. Погрижете се за това температурата вкъщи да е към 35 – 40 градуса. Нужно е всеки артикул да бъде авансово затоплен. Няма да ви е доста прелестно да кулинарствате на толкоз високи градуси, само че за всяко хубаво нещо се вършат жертви.
Перфектното тесто се реже с нож
Един от знаците, подсказващ, че сте се справили чудесно със задачата, е да можете да разрежете тестото с нож, без то да залепва по него.
Ако съумеете да постигнете този резултат, то значи е имало изгода да опишем детайлно всяка една специфичност и да ви помогнем при изработката на обичаните от всеки козунаци!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР