До утре можете да изпратите старите си плетени и други

...
До утре можете да изпратите старите си плетени и други
Коментари Харесай

Арт инсталация прегръща дърветата, за да покаже вредата от бързата мода


До на следващия ден можете да изпратите старите си плетени и други облекла в светли цветове и платове до Сдружението „ Прегърната природа “ , с цел да се създаде от тях еко арт апаратура в Бургас.

„ Вече събрахме много облекла, само че може и да се пратят още, с цел да може да има повече обятия за дърветата “, сподели в „ Преди всички “, актьор и създател на концепцията за арт инсталацията, обвързвана с „ бързата мода ”, сечта на градски дървета и гори, с концепцията да показа връзката сред екологичните и обществени проблеми и стилната промишленост.

„ Ще сложим в един ден всички плетки на дърветата , ще бъде пъстро и красиво, ще покажем, че дървета са значими и би трябвало да ги пазим. Искаме да напомним на хората какъв брой е нездравословната за природата днешната бърза мода , а хората, които работят в тази промишленост са сложени в извънредно неприятни условия, с неприятно възнаграждение, едвам носим евтини облекла за един сезон, което е безумно... “, уточни още Славкова.

По думите концепцията е част от международно придвижване за близо до хората изкуство, което облича всичко – скулптури, лампи, това е изкуство, което отива непосредствено при хората.

„ Аз взех решение да обличам дърветата около митингите за Пирин. До 6 месеца ще стоят нашите плетки върху дърветата. Ако има облекла, които не може да използваме, ще ги изпратим на нуждаещи се хора “, сподели още Славкова.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР