До този тупик нямаше да стигнем, ако около Бойко Борисов

...
До този тупик нямаше да стигнем, ако около Бойко Борисов
Коментари Харесай

Локдаун след намангърване

До този тупик нямаше да стигнем, в случай че към Бойко Борисов имаше мъже, а не пригласящи пасажери от джипката. За толкоз доста години Борисов съумя да се обкръжи със съгласни депутатки, безмълвни министри и, очевидно - с доктори, които се възхищават на осовата му линия, само че не могат да го убедят, че по този начин не се бори пандемия. Съвсем закономерно България, страната на второ място по външни тоалетни в Европейски Съюз, стана по времето на Борисов страната с най-голяма смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз. След като седмици наред Борисов действаше по мангъровски, в този момент явно е склонил да наложи цялостен локдаун от петък. Дано не е " след дъжд - качулка ". Иначе - локдаунът и триажът са естествени последствия от намангърването на нацията, която бе съветвана седмици наред да върви с чайче през чумавото .  
Защо Борисов ли? Защото целият български модел за справяне с рецесията е модел на Борисов, който почива единствено и само на

 

борисовите чувства за вярно или погрешно

 

Няма медицински консилиум. Няма министри. Няма парламент. Има единствено един Бойко Борисов, който на всичко отгоре претърпя вируса, и в този момент той отново му стана N-ти приоритет, надалеч не толкоз значим, колкото мантинелите на пътя. Борисов реши, че страната би трябвало да остане отворена по време на чумата, та да може хем тя да се популяризира свободно, по мангъровски, хем стопанската система да работи с цялостна пара, а учебните заведения да бълват високообразовани младежи. Моделът на Борисов е по време на рецесията да живеем по този начин, все едно няма рецесия. Цената е ясна - тук се разболяват толкоз, колкото в Турция, която е с 13 пъти по-голямо население. " С нито една мярка не би трябвало да тревожим хората, тъй като обездвижването, стоенето у дома, въздейства върху душeвността ", рече Борисов даже и когато към този момент бе ясно, че вървим към цялостен локдаун. Накратко, в случай че не се водихме по акъла на Борисов, а си спазвахме ограниченията, които прелестно знаехме от пролетта, в този момент нямаше да сме пред затваряне.

Вярно, че дотук се стигна поради проблеми, замитани години наред под чергата. Затваряха лечебни заведения, лишаваха хората от бърза и съответна помощ. Окрупняваха дотам, че цели райони останаха непокрити от болнична помощ. Затова рецесията във Видин и Враца се усещаше още по време на първата вълна, а в Свищов в този момент лекуват кмет, икономист, депутати и няколко студенти доброволци. Докато съсипваха опазването на здравето, чертаеха някакви здравни карти и цифровизираха бранша. Така ги начертаха, че хората през днешния ден умират по стълбите. Така го цифровизираха, че лекарите към този момент лекуват в Германия и Англия, а тук даваме “цели “ 1000 лева на докторите, борещи се на първа линия. Е, не на всички.
Проблемите са от дълго време, само че за какво забравяме, че в последните 12 година ръководи еднолично Борисов и в случай че искаше да направи промени в основни браншове като опазването на здравето, образованието, правосъдната система и бранша за сигурност - защо друго ни е тая страна, за бога - можеше да направи по две такива. Нищо сходно не направи. 

Виждаме друго. Виждаме

 

Борисов от ноември, който приказва тъкмо противоположното на Борисов от март 

 

През пролетта той събираше “мазнинка “, за да може тя да стигне за рецесията при висока смъртност и голяма заболеваемост - каквито имаме сега. При 4000-5000 болни дневно през ноември Борисов не реагираше и никой не знае за какво, явно чакаше нещо друго да се случи - да се разболяват по 40-50 хиляди дневно? Взехме един куп заеми, които трябваше да ни послужат в този момент - нищо сходно не се случва. Гордеехме се с бързия преход към онлайн образование - а през последните седмици бе табу да се приказва за онлайн образование, училищата стояха отворени, само че полупразни и с възходящ брой умряли учители. Защо? Защо бе нужно това? Защото Борисов желае по този начин! Сигурно е, че министър на образованието не може с избистрен разум да прати учителите на първа линия. Сигурно е, че министър на опазването на здравето не може да желае системата да бъде по-натоварена. 

 

Единствено Борисов е отговорен за обстановката

Дано този локдаун не идва прекомерно късно. 
Но има и нещо друго...
Ако имаше безапелационна позиция в обществото против бездействието на държавното управление, Борисов от дълго време щеше да се е покрил някъде. Такава позиция няма. Напротив, има най-малко 5 групи хора, които на процедура поддържат Борисов, без да имат нищо общо партийно, идейно, парично или каквото и да било друго с ГЕРБ.

Тук са феновете на конспирации , които са уверени, че COVID е машинация, от Рокфелер е измислена преди 10 година, Бил Гейтс я поддържа в този момент - с цел да ни чипира, несъмнено. После ще ни обновяват през 5G кулите. Един подобен политик, някогашен ВРИД кмет на Пловдив, ги разправяше тия работи предходната седмица, след като го арестуваха без маска в софийското метро.

Втората група хора са безсмъртните. Вирус има, само че тях не ги визира - щото са млади и здрави, а от вируса умират единствено остарели и със съпътстващи болести. Е, умират и някои млади, само че това е изключение. Важното е, че на 90% им минава безсимптомно или леко.

Третата група хора са демократите теоретици . На тях никой няма да им затвори устата с маски. Те са свободни хора, които никой няма да ограничи. Вие сте страхливци, а те са смели - няма да се крият като мишки по дупките. Те ще излязат на улицата, за да стачкуват. За свободата! За щастието! За...

Има и четвърта група хора, които са безусловно индиферентни към всичко, което се случва. К’ъв вирус? К’ви пет лв.? Аз вирус не съм виждал, няма ни един болен в цялото село. Както вика един човек, който не предстои към тъкмо тази група - министърът на опазването на здравето: в половината учебни заведения няма вирус. Ерго - няма проблем.

Петата група е групата на знаещите 

Тях ги е раждала българска майка юнашка, което автоматизирано ги прави тънки експерти по химия, физика, пробна медицина, люпене на семки и футбол. Те са прочели някъде, че киселото зеле и ферментиралите артикули са решение, защото едни учени в Германия са разкрили това. В същото време са безусловно наясно, че оная ваксина не е решение, щото едни турци са я измислили в Германия. Те слушат Мангъров, по тази причина признават, че вирусът съществува, само че си го лекуват с чайче и си го разнасят надлъж и нашир, щото той, вирусът, трябва да се предава, с цел да се доближи до стадния имунитет и т’ва е - въпросът е решен. В тази група е Бойко Борисов, който явно счита, че е получил познания с поста си или с близкия си контакт с Мангъров, който толкоз доста хареса, че му сподели: " Ако бях жена, щях да ти пусна ".

Много мъчно подтискам чувството си, че народът масово е изперкал и по тази причина не е отговорна никаква изолираност, тъй като в България такава не съществува. Просто, както сподели една психоложка неотдавна - сблъскването със гибелта ни изправя пред персонални дефицити . В такава обстановка светът се изкривява, явно е. Вървим нехайно през чумавото с чайче в ръка. От хора, които обичат околните си, опасяват се за роднините си и нямат суицидни мисли, се трансформираме в някакви същества, за които гибелта е просто статистика.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР