„До текущата ситуация се стигна, защото според мен - се

...
„До текущата ситуация се стигна, защото според мен - се
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Промяната играе силово, не зачита демократичните правила

„ До настоящата обстановка се стигна, тъй като съгласно мен - се потъпкваха много съществено правилата и разпоредбите в една естествена съдружна конюнктура. Това съобщи пред Нова тв вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов в отговор на въпрос за какво се стигна до раздор в обединението.

" Тогава, когато в обединението всеки от сътрудниците би трябвало да почита останалите, да се преценява с тяхното мнение – изключително с политическата мощ, с която има договореност. И когато доста дълго и систематично се нарушават тези правила – имаше доста сигнали – първо спря водачът на партията да беседва с Кирил Петков и Асен Василев. Но най-после се пристъпи към едни силови придвижвания от страна на ПП”.

Той даде образец и с приемането на Плана за приемане на еврото преди две седмици. „ Тогава в по същия метод в последния миг се внесе тази точка. Никой е Министерски съвет не беше наясно, че ще я гледаме. Възпротивихме се и от Българска социалистическа партия, и от Има Такъв Народ – казахме – дайте да я отложим с една седмица. Въпреки това силово – тя се изгласува. Въпреки че това се изговори на идващия Коалиционен съвет, чакахме да не се постави бюджетът на масата в 21:58. Това съгласно мен преля в партията – ние не знаехме какво решение ще вземе управлението, само че явно преля. Не може постоянно да се подминават сериозните въпроси. Може да наподобяват дребни тези неща, само че демокрацията се крепи на тези правила”.

По думите му, в случай че нямаш от вътрешната страна усета за това, каква е най-важната ти задача, с цел да управляваш една страна в съдружен формат – а то е да пазиш и цениш обединението, която си построил, тъй като с помощта на нея си министър-председател.

Караджов разяснява и настоящата конюнктура с бедствията в страната, породени от пороите. „ Следя обстановката и до момента в който е стихията – това, което можем да вършим е – там, където са по-малките опустошения, да изправим вредите. В неделя заран потеглям към Враца и Вършец, защото прогнозите на експертите в АПИ са, че дъждовете ще понамалеят. Ще отида да видя с какво централната власт ще може да им помогне ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР