До средата на следващата година старозагорската фирма Рудин ще приключи

...
До средата на следващата година старозагорската фирма Рудин ще приключи
Коментари Харесай

Ясно е кога ще е готова и третата трибуна на Лаута

До средата на идната година старозагорската компания " Рудин " ще завърши построяването на третата естрада на пловдивския стадион " Локомотив ".

" До момента са построени и въведени в употреба две трибуни. Изграждаме третата, която ще приключим изцяло доникъде на 2024 година, т.е. предварително. Това заяви за Divident.EU инж. Живко Желев, съсобственик в " Рудин " ООД.

Ангажиментът на " Рудин " е за построяването на трите трибуни от пловдивския стадион " Локомотив " - " Бесика ", " Южна " и " Спортклуб ". Общият потенциал на трите трибуни е 10 000 места.

Ръководството на " Рудин " чака през идващите месеци да бъде разгласен и търг за създаване на четвърта естрада, която ще даде цялостния образ и категория на стадиона.

" Надявам се да спечелим тръжните процедури и да приключим изцяло комплекса ", споделят от старозагорската строителна компания.

След като към средата на 2024 година " Рудин " приключи третата естрада, стадион " Локомотив " в Пловдив ще дава отговор на категория 3 на УЕФА, което значи, че могат да се играят мачове до групи на Шампионска лига.

Договорът за създаване на стадион " Локомотив " в Пловдив беше подписан със старозагорската строителна компания през 2020 година Стойността на контракта тогава беше 12 млн. лв.. Впоследствие тя беше индексирана с нови 5 млн. лв.. На обекта работят към 70 служащи на старозагорската компания.

Имахме положително инженерингово предложение за " Локомотив ", по този начин успяхме да се преборим с съперниците, изясни инж. Желев.

На първо време чакаме да се приключи остарелият търг, който община Пловдив разгласи за създаване на четвърта естрада и дотъкмяване на стадион " Локомотив ". Той се апелира пред Върховен административен съд. Жалбата в Комисия за защита на конкуренцията е за тръжните условия и методиката за установяване на критериите в търга. Очакванията са Община Пловдив да разгласи нова процедура.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР