„До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на

...
„До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на
Коментари Харесай

Ето кога започва изплащането на помощта за малки и средни предприятия

„ До седмица стартира подписването на новите контракти и изплащането на помощта до 50 000 лева за дребни и междинни предприятия, които са кандидатствали и са утвърдени “. Това увери вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова на среща с ресторантьорския и хотелиерския отрасъл. В нея взеха присъединяване министърът на туризма Христо Проданов, зам.-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, както и зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов.

Ресторантьорският отрасъл изложи редица проблеми пред министър Нинова и нейните сътрудници, измежду които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в действие на новите ограничаващи ограничения на районно равнище, касаещи гр. София. По думите им обезщетенията за бизнеса са проблематични, защото една районна заповед не може да изземе функционалностите на национална заповед и това автоматизирано стопира обезщетителните заплащания, както и кандидатстването по тях.

Необходимо е незабавно заповедта да бъде национално регламентирана, с цел да може бизнесът да се възползва от механизмите за отплата. Министър Нинова пое ангажимент да спомага по всички способи и допустимо най-скоро за намиране на решение на този проблем, в това число с промени в Закона за изключителното състояние.

От сектора изложиха редица аргументации в изгода и на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като показаха единодушие със опазване на досегашния модел за претовареност на заведенията от 50%.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР