До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на

...
До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на
Коментари Харесай

Нинова обеща до 2 седмици да започне изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия

До седмица стартира подписването на новите контракти и изплащането на помощта до 50 000 лева за дребни и междинни предприятия, които са кандидатствали и са утвърдени. Това разгласи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Тя се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския отрасъл.

На срещата ресторантьорите изложиха редица проблеми пред министър Нинова и нейните сътрудници, измежду които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в действие на новите ограничаващи ограничения на районно равнище в София. По думите им обезщетенията за бизнеса са проблематични, защото една районна заповед не може да изземе функционалностите на национална заповед и това автоматизирано стопира обезщетителните заплащания, както и кандидатстването по тях.

Според тях е належащо незабавно заповедта да бъде национално регламентирана, с цел да може бизнесът да се възползва от механизмите за отплата. Нинова пое ангажимент да спомага по всички способи и допустимо най-скоро за намиране на решение на този проблем, в това число с промени в Закона за изключителното състояние.

От сектора изложиха и причини в интерес на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като показаха единодушие със опазване на досегашния модел за претовареност на заведенията от 50%.

В срещата участваха и министърът на туризма Христо Проданов, зам.-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, както и зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР