До сблъсъци с полицията стигнаха протестиращите жители на Перник в

...
До сблъсъци с полицията стигнаха протестиращите жители на Перник в
Коментари Харесай

Сблъсъци на протеста в Перник, кметът обяви бедствено положение

До конфликти с полицията стигнаха протестиращите поданици на Перник в събота вечерта. Хората блокираха кръговото придвижване на пернишкия квартал " Изток ", а с това и основния път, който води към автомагистрала " Струма ". За да не позволен затварянето на цялата автомагистрала, служителите на реда изблъскаха събралите се, а целият квартал бе блокиран от жандармерия.

Основните претенции на жителите бяха за оставка на министъра на районното развиване Петя Аврамова. Те настояха предходният шеф на водното сдружение в града да бъде разследван за злоупотреби, които са довели до източването на язовир " Студена ".

По-рано денем кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи бедствено състояние поради рецесията с водата. Решението за изключителната мярка бе взето след съвещание на Кризисния щаб на общината. На него участва и министърът на стопанската система Емил Караниколов. Веднага стартират дейности по обезпечаване на различни източници на вода за града, добави кметът на Перник.

Премиерът Бойко Борисов пък упрекна за водната рецесия " некадърното ръководство " на локалното ВиК сдружение. Той обаче отхвърли опцията виновност за безводието в регионалния град да носи някой от министрите в държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР