До последния ден единствената кандидатура беше съвместната на Великобритания и

...
До последния ден единствената кандидатура беше съвместната на Великобритания и
Коментари Харесай

Без майтап: Русия поиска домакинството на Евро 2028

До последния ден единствената кандидатура беше взаимната на Англия и Ирландия. По-късно интерес са декларирали Русия, както и Турция.

Националният тим на Русия е изваден от всички интернационалните шампионати, като няма да може да играе и в плейофа за международното състезание. Руските клубове също бяха изхвърлени от европейските шампионати поради войната в Украйна.

От изказване на члена на изпълнителния комитет на РФС Рюстем Сайманов излиза наяве, че Русия ще подаде поръчка и за Евро 2032. Страната беше хазаин на международното състезание през 2018 година

" Руският футболен съюз ще кандидатства за хазаин на европейските шампионати през 2028 и 2032. Това не е смешка. Животът продължава и ние сме подготвени да продължим да работим с ФИФА и УЕФА. Били сме хазаин на доста интернационалните шампионати ", сподели Сайманов.

Той прибавя още: " Има доста време, обстановката ще се промени, тъй че ние изследваме какво да създадем. "

До 23 март беше крайният период за интерес към семейството на шампионата. До 5 април се подават формалните документи, като по-късно УЕФА ще заяви имената на претендентите. Крайният период за установяване на хазаин на шампионата е септември 2023 година

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР