До по една и половина основна заплата плюс ранг –

...
До по една и половина основна заплата плюс ранг –
Коментари Харесай

ВСС одобри над 20 млн. лв. коледни премии за магистратите

До по една и половина съществена заплата плюс сан – подобен ще е размерът на коледните награди тази година за магистратите и чиновниците. За профилираните съдии и прокурори ще има по до три заплати плюс сан. Това стана ясно на днешното съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет, който обезпечи пари за спомагателните трудови хонорари (ДТВ).

За да има бонуси, са нужни 20 257 058 лв.. 6 300 043 лева от тях са от неразпределения размер по параграфа за заплати в правосъдния бюджет, а останалите 13 957 012 лева бяха обезпечени от бюджета на Висш съдебен съвет и от перата за прехрана и за придобиване на дълготрайни материални активи.

Коледните награди ще се отпускат съгласно критериите в разпоредбите за погашение на спомагателни трудови хонорари, реши още Висш съдебен съвет.

Висш съдебен съвет сътвори работна група, която по този начин да промени разпоредбите, че да се лимитират пълномощията на административните ръководители при определянето на спомагателни трудови хонорари на магистрати, като в същото време се разпишат ясни, справедливи и транспарантни критерии за разпределяне на награди. Работната група би трябвало да е подготвена с предложенията си до 20 ноември, на следващия ден. Дали те ще бъдат признати и тазгодишните награди ще се раздават по нови правила, занапред ще се разбере, заяви профилираният уебсайт .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР