До няколко седмици МВР ще обяви обществена поръчка, с която

...
До няколко седмици МВР ще обяви обществена поръчка, с която
Коментари Харесай

МВР търси кой да го реформира

До няколко седмици Министерство на вътрешните работи ще разгласи социална поръчка, с която да избере компания, която да направи функционален и систематичен разбор на ведомството. Срокът за осъществяването му ще е сред три и шест месеца, заяви " Дневник ”.

По време на парламентарния надзор на 23 февруари вътрешният министър Валентин Радев изясни в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Красимир Янков, че на съображение Закона за публичните поръчки сред Министерство на вътрешните работи и колектив от учени от УНСС е подписан контракт за консултантска услуга с предмет " Усъвършенстване модела на ръководство на Министерство на вътрешните работи (дейности и структури) ".

Като резултат от осъществяването на контракта министърът чака да бъдат разпознати структурни управнически проблеми, свързани с рационализиране модела на ръководство. От разбора ще произтекат вътрешноструктурни промени, целящи възстановяване на общата съгласуваност и повишение успеваемостта от ръководството и активността на Министерство на вътрешните работи, съобщи още Радев.

" Подготвя се осъществяване на процедура за възлагане на социална поръчка, която да е обвързвана с реинженеринг. Накратко казано, на системата, посредством която да се изследват и усъвършенстват работните процеси, и системи до равнище изпълнителска служба. Възможно е това да способства за смяна в системата на възнаграждението, само че няма директна връзка ", сподели още министърът от парламентарната естрада.
Министерство на вътрешните работи към този момент е получило и рекомендации от Световната банка, свързани с ръководство на бюджета му и понижаване на разноските. Идеята на разбора е да покаже дали има структури в полицията, които дублират функционалностите си, и може ли да се създадат разбърквания вътре в системата на министерството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР