До няколко месеца трябва да бъде внедрена новата разширена система

...
До няколко месеца трябва да бъде внедрена новата разширена система
Коментари Харесай

До няколко месеца обажданията до телефон 112 ще могат да се локализират през джипиеса на телефона

До няколко месеца би трябвало да бъде внедрена новата разширена система за мобилна локализация. Това сподели шефът на Дирекция Национална система 112 Цветомир Цеков, във връзка отбелязването на Европейския ден на телефон 112. На събитието участва част от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков и други.

Цеков изясни, че посредством " Google " и " Епъл " ще се получава точна локализация на повикванията към незабавния телефон. По думите му процедурата по желание на реализатор на това уголемение на системата е към края си. Това ще става даже, когато джипиесът на телефона е изключен.

Директорът на Националната система напомни, че е създадена идея за нова система 112. Тя ще има единна платформа и ще има повече от 4000 потребителя, сега те са по-малко от 300. Сигналите за повреди ще бъдат одобрявани многофункционално т.е. освен от жителите, а и от системите за ранно предизвестие, за видеонаблюдения и други системи, които дават информация за произшествия. Всяка работа за незабавно реагиране ще може да употребява постъпващата информация към 112.

Концепцията за нова система 112 сега е в Министерски съвет за координиране.

По време на събитието стана известно още, че договорът за поддръжка на актуалната система завършва при започване на март - април месец, като той може да се удължи за една година. Също по този начин до края на 2020 година България би трябвало да транспонира европейска инструкция от 2018 година, чиято цел е да има най-малък обсег и качество на услугите на системата 112.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР