До няколко години полът на притежателя вече няма да се

...
До няколко години полът на притежателя вече няма да се
Коментари Харесай

Нидерландия ще премахне по̀ла от личните карти

До няколко години полът на притежателя към този момент няма да се вписва в персоналните карти Нидерландия, защото това е " ненужна " информация, според министърката на образованието и културата Ингрид ван Енгелсховен. 

В писмо до Народното събрание тя показва, че категорията пол ще липсва в личните карти „ от 2024/2025 година “. Според Ван Енгелсховен, това ще бъде направено, без значение, че информацията за пола ще подължи да се вписва в паспортите, което е в сходство с регламентите на Европейския съюз.

" Нидерландия няма да бъде първата държава-членка, чиито персонални карти пропущат пол. Германската персонална карта не го включва - написа министърката. - Хората би трябвало да могат да основават лична еднаквост и да живеят в цялостна независимост и сигурност.

Холандските организации за права на ЛГБТИ (лесбийки, гей, бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора) приветстваха това решение с изявление.

" Това е отлична вест за хората, които всекидневно срещат проблеми с този тип категории в персоналните си карти - се споделя в него. - И също по този начин е добра вест за всеки, който има вяра, че наличието на вашето долни дрехи не визира държавното управление или управляващите. "

Холандия направи първа крачка към признаването на трети пол през 2018 година, когато холандските интерсексуални лица завоюваха правото да не бъдат определяни като мъже или дами в актовете им за раждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР