До началото на демокрацията рибата, която българското семейство си купуваше

...
До началото на демокрацията рибата, която българското семейство си купуваше
Коментари Харесай

Пангасиус – най-мръсната риба на света

До началото на демокрацията рибата, която българското семейство си купуваше беше главно три типа – шаран за Никулден, цаца на морето и скумрия за скарата.

Разбира се имаше и една категория риболовци, пардон рибари, които около заниманието си се облажваха и с пъстърва, червеноперки или даже сом.

С отварянето на границите към българския пазар потекоха и реки с редки и екзотични артикули, включително плодове и риби. В резултат на което на трапезата ни все по-чести посетители станаха блюда, непознати на бабите ни.

Дори и да не си падате по рибата, в частност шарана и неговия характерен мирис, няма да откажете едно сочно парче бяла риба пане. Преди да отговорите с „ Да “, проврете дали филето инцидентно не е от пангасиус, тъй като въпросната риба е най-мръсната риба на света.

Пангасиус принадлежи към фамилията на сомовете. Естествения хабитат на тази риба са стопанствата в делтата на река Меконг, която е една от най-замърсените реки в света. Водите на река Меконг са цялостни с химически токсини и бактерии, както и с редица промишлени боклуци.

В нея плуват на воля риби, които се хранят главно с остатъците от други риби. Пангасиус сомовете се отглеждат в стопанства по продължението на реката. Рибата се развъжда при извънредно нехигеинични условия, като се храни нормално със сушени рибни кости от към този момент изкормените и разфасовани нейни събратя.

 Филе Пангасиус

Пангасиусът, който се отглежда в тези виетнамски ферми, нараства четири пъти по-бързо от останалите сомове, тъй като „ напомпват “ храната му с хормони за напредък.

И в случай че това не ви е задоволително, с цел да се откажете вечно от нея, дано да ви кажем, че женските човеци се инжектират с хормони, извлечени от урината на бременни дами, с цел да се усили плодовитостта и размножаването им.

По данни на огромните вериги магазини за хранителни артикули най-продаваната вносна риба за миналата година е замразеното филе от Пангасиус.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР