До момента заявки за участие в Европейската купа по ветроходство

...
До момента заявки за участие в Европейската купа по ветроходство
Коментари Харесай

45 заявки за участие в Европейската купа по ветроходство в клас Лазер

До момента поръчки за присъединяване в Европейската купа по ветроходство в клас " Лазер ", която ще се организира във Варна от 14 до 16 юни, са подали 45 състезатели, заяви ръководителят на федерацията по ветроходство Росен Марангозов.

От българска страна поръчките са 28, а останалите са от Украйна, Румъния, Кувейт, Франция и Русия. За конкуренцията в клас " Лазер стандарт " са получени 9 поръчки, за " Лазер радиал " - 17, а за " Лазер 4.7 " - 19 поръчки.

Надпреварата във всички класове ще се организира в осем гонки - по три в петък и събота и две в неделя. Организаторите са се постарали надпреварата да се организира оптимално покрай плажната линия. Надпреварата е част от събитията в границите на " Варна - европейски град на спорта 2019 ".

Голямата ни цел е семейството на Европейското състезание през 2021 година, разяснява шефът на дирекция " Спорт " в общината Кристиян Димитров. Той добави, че Варна към този момент е определена за хазаин на проявата, само че за задачата е належащо построяването на база за водни спортове.

До края на тази година ще е ясно къде ще е ситуирана базата, само че съгласно експертите най-подходящ е северният бряг на Варненския залив. През идната година действително би трябвало да стартира осъществяването на плана за водна база, сподели още Димитров. Той добави, че базата няма да е единствено за ветроходни, а за водни спортове като цяло.

За Европейското състезание след 2 години ще чака във Варна да дебаркират повече от 300 лодки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР