„До момента, в който Конституционният съд не се произнесе, актовете,

...
„До момента, в който Конституционният съд не се произнесе, актовете,
Коментари Харесай

ЕКСПЕРТНО МНЕНИЕ! Доц. Наталия Киселова: Кирил Петков е подвел президента, ако КС реши, че е бил двоен гражданин, актовете му стават нищожни

„ До момента, в който Конституционният съд не се произнесе, актовете, които е подписвал Кирил Петков, са годни. За интервала от май до август министърът е издал много актове и е взел участие в такива, които са признати от Министерския съвет “. Това съобщи специалистът по конституционно право и учител в Софийския университет доцент доктор Наталия Киселова пред Нова НЮЗ.

„ Актовете с директни последствия ще бъдат оскъдни, а другите ще се оспорват поотделно, в случай че се окаже, че Кирил Петков е бил с двойно поданство. Смяната на управлението на ББР може да бъде оспорвано, защото пред Конституционен съд е оспорван указът на президента. Търговски сдружения и лица могат да си търсят правата и ползите им. Имаме сходен случай в Русе. На 200 двойки им се наложи да сключат отначало брак, тъй като лицето, което ги е венчало, нямаше пълномощията. Това се случи преди десетилетие. Въпросът с Кирил Петков още не е решен и всеки се пробва да дава рекомендации на Конституционния съд ", разяснява тя.
свързани новини44207преди 15 часа113011преди 14 часа
Аз давам няколко предварителни отговора на въпроси, с цел да може да разбере, че има знак на тъждество сред длъжностен и постоянен кабинет. Че членовете би трябвало да имат българско поданство. От Конституционен съд към този момент зависи дали няма да има разширено тълкувание. Президентът Румен Радев няма ресурсите да знае дали едно лице, което назначава, има двойно поданство. Според мен президентът не е знаел и е било обвързване на Кирил Петков да го осведоми. Възможно е Кирил Петков да бъде измамен под правосъдна отговорност. При състояние, че има чисто правосъдно минало, нямам доверие да има тежки последици. Като претендент за народен представител обаче Кирил Петков ще има имунитет, който може да му бъде снет от ЦИК. Според мен Конституционен съд, в случай че не е събрал задоволително доказателства, ще си даде още време и може да излезе с решение даже и след изборите “, сподели още доцент Киселова.
свързани новини12743преди 23 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР