До момента Китай е употребил над милиард дози ваксини срещу

...
До момента Китай е употребил над милиард дози ваксини срещу
Коментари Харесай

Тази държава е поставила над 1 милиард ваксини

До момента Китай е използвал над милиард дози ваксини против COVID-19, заяви здравният орган на страната - повече от една трета от броя, използвани в международен мащаб. Това се случва, откакто броят на приложените дози в международен мащаб надвиши 2,5 милиарда в петък, съгласно броене за Агенция Франс Прес от публични източници, съобщи БГНЕС.

Не е ясно какъв % от популацията на Китай към този момент е имунизиран, само че стремежът към имунизиране там стартира постепенно, откакто сполучливата битка против вируса остави малко възприятие за неотложност във имунизациите. Липсата на бистрота и предходните кавги с ваксини също доведоха до отвод измежду жителите. Властите са си сложили амбициозна цел да имунизират изцяло 40% от близо 1,4 милиарда души в страната до края на този месец. Някои провинции оферират бонуси, с цел да насърчат хората да го създадат. Жителите в централна провинция Анхуей получиха безвъзмездни яйца, а някои, живеещи в Пекин, получиха купони за извършване на покупки.

Неотдавнашното огнище на по-заразния вид на вируса Делта в южния град Гуанджоу също послужи като сигнал за пробуждане за мнозина, които не са сигурни. Китай заяви за 23 нови случая на ковид през днешния ден. Страната разполага с четири условно утвърдени ваксини, чиито оповестени равнища на резултатност остават зад конкурентните Pfizer-BioNTech и Moderna, които имат надлежно 95% и 94% успеваемост.

Двете ваксини на Sinopharm имат резултатност надлежно от 79% и 72%, до момента в който общата резултатност за CanSino е 65% след 28 дни. Sinovac е с към 50% успеваемост при попречване на зараза и 80% при попречване на случаи, изискващи здравна интервенция. Очаква се Китай да създаде повече от три милиарда дози ваксини тази година, заяви държавната осведомителна организация Синхуа през април. Здравните управляващи не оповестяват по кое време Китай ще доближи стадния имунитет или каква част от дозите му ще бъдат продадени в чужбина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР