До момента документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
До момента документи за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

До момента са регистрирани 24 партии и три коалиции

До момента документи за регистрация в Централната изборна комисия (ЦИК) за присъединяване в локалните избори са подали 42 партии и осем обединения. От тях са регистрирани 24 партии и три обединения, за останалите към момента изчакваме инспекцията на подписките, както и някои документи, които би трябвало да бъдат показани. Това заяви пред публицисти заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

Тя добави, че през днешния ден и на следващия ден ще бъде взето решение за регистрацията на всички подали документи.

Кандидатите ще се записват от 19 септември до 26 септември в общинските изборни комисии, уточни Матева.

В отговор на въпрос тя сподели, че към момента не е почнала актуализация на софтуера на машините за изборите. Предстои да обявим социална поръчка, само че изчакваме документи от основателя на софтуера, добави представителят на ЦИК.

Относно това по какъв начин би трябвало да наподобяват параваните, Матева сподели, че взаимно ЦИК и Министерският съвет би трябвало да дефинират изискванията и реда, по който се създават материалите, само че към момента не са взели това решение.

Росица Матева изясни, че на партия или коалиция може да бъде отказана регистрация за присъединяване в изборите, в случай че не са показани всички изискуеми по закон документи или в случай че няма 2500 подписа в подписката. Тя уточни, че досега имаше една или две политически сили, на които не са достигали подписите, само че те са донесли спомагателна подписка. Затова е хубаво да идват малко по-рано при нас, с цел да се извърши инспекцията и да има време да поправят, в случай че някой от документите не дава отговор на условията, добави представителят на ЦИК.

По-рано през днешния ден Движение за права и свободи и обединението " Българска социалистическа партия за България " внесоха документи за регистрация в ЦИК за присъединяване в локалния избор на 29 октомври. Крайният период, в който политическите обединения могат да се записват в ЦИК, е 17:00 ч. на 13 септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР