До минус 7-минус 9 процента е сривът в доходността на

...
До минус 7-минус 9 процента е сривът в доходността на
Коментари Харесай

До минус 9% е сривът на пенсионните фондове за 3 месеца

До минус 7-минус 9 % е сривът в доходността на частните пенсионни фондове за първите три месеца на годината, заяви пред Би Ти Ви Даниела Петкова, началник на най-голямото сдружение на пазара " Доверие " и член на управата на Асоциацията на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване. На 2-годишна база загубата не наподобява толкоз забележителна - минус 1.27.

Фондовете в други европейски страни се оправят доста по-лошо, уточни Петкова. Тя даде няколко образеца - в Ирландия са на минус 15% на годишна база, в Испания доходността е минус 8-минус 15, в Норвегия е минус 13, в Дания - минус 10.

Това не е загуба, просто понижава насъбраната преди този момент позитивна рентабилност, разяснява Даниела Петкова. Според нея възобновяване е почнало незабавно след оповестението на трилиони за балансиране на стопанските системи и все още фондовете са възвърнали позициите си докъм минус 3-4%.

От предходната година се приготвяме с по-консервативни портфейли поради упованията за рецесия, през последния месец също съумяваме доста бързо да преструктурираме вложенията си, подготвени сме за всички сюжети, уточни Петкова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР