До края на юни Държавен фонд Земеделие и Министерството на

...
До края на юни Държавен фонд Земеделие и Министерството на
Коментари Харесай

Проверяват се 288 вдигнати с европари къщи за гости

До края на юни Държавен фонд " Земеделие " и Министерството на земеделието, храните и горите ще извършан инспекция на 288 къщи за посетители, които са получили близо 82 млн. лева безплатно европейско финансиране в интервала 2007-2013 година и за тях към момента не е изминал петгодишния интервал за надзор. Това оповестиха двете ведомства в петък, които в последните дни инспектираха редица планове за къщи за посетители, кандидатстващи за дотация по европрограмата за развиване на селските региони, само че през локални инициативни групи. По тях все още не е оповестено да са открити нарушавания.

Офанзивата с инспекциите на къщите за посетители, вдигнати с европейско съфинансиране, стартира откакто стана ясно, че някогашният към този момент зам.-министър на стопанската система Александър Манолев построил такава, само че за персонално прилагане. Срещу него прокуратурата образува произвеждане. Оказа се, че и други политици са свързани с планове за къщи за посетители. Сред тях са водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и евродепутатът на бСП Елена Йончева..

От агроминистерството показват, че от всички 746 плана, които са били финансирани от евфонодовете, в интервал на наблюдаване са 288 туристически обекта и изплатена по тях евросубсидия за близо 82 млн. лв..

Обявените в този момент инспекции целят да се откри на място дали обектите, които са в интервал на наблюдаване, работят по предопределение и развиват туристически действия. Ще бъдат осъществени проверки на място на всички документи, доказващи действителното действие на съответния обект, като място за настаняване на посетители.

Изпълнителният шеф на земеделския фонд Живко Живков е основал организация за осъществяване на инспекциите, след чието привършване ще бъде направен отчет с резултатите. Плановете са той да бъде показан на земеделския министър Десислава Танева седмица след приключването на инспекциите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР